ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни випустили по Україні чотири десятки ракет, – Умєров

Наталя Дуляба

|

У понеділок вранці, 8 липня, війська РФ здійснили масований ракетний обстріл України, застосувавши одночасно 40 ракет, в тому числі й «Кинджали». Про це повідомив міністр оборони Рустем Умєров.

«Ракетна атака була здійснена в годину пік, коли українці йшли на роботу. Цього разу цілями чотирьох десятків калібрів та кинджалів, запущених з Волгоградської області, стала не лише цивільна та житлова інфраструктура. Ворог поцілив “високоточною” зброєю у приміщення Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит”.

Десятки загиблих та постраждалих. Серед них діти… Цей злочин росії документується і буде переданий для справедливого розслідування у міжнародні інстанції як злочин проти мирного населення», – підкреслив Рустем Умєров.

При цьому міністр також відзначив, що деякі обіцяні партнерами установки ППО ще не прибули в Україну. Крім них, Україна потребує ще систем ППО для захисту цивільного населення, наголосив Умєров.

Нагадаємо, зранку 8 липня російські війська здійснили масовану ракетну атаку по Україні. Під ударом опинились Київ, Кривий Ріг, Дніпро та Донеччина.

У Києві рашисти влучили у дитячу лікарню, офісну будівлю та житлові будинки. Під завалами Охматдиту є люди, уламки розбирають не лише профільні служби, а й медики та прості мешканці. Досі було відомо про дев’ятьох загиблих у столиці і 25 поранених.

У Кривому Розі окупанти вбили 10 людей, ще 31 поранили. Пошкоджено промислове підприємство.

За даними МВС, загалом внаслідок обстрілу війська РФ вбили в Україні два десятки людей, ще близько 50 поранили.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *