ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський пояснив, чому швидких результатів контрнаступу не буде

Анастасія Диняк

|

Президент України Володимир Зеленський заявив, що контрнаступ дається нелегко і не потрібно очікувати результатів одразу. Однією з причин є замінована росіянами українська територія. Про це пише BBC.

«Дехто вважає, що це голлівудський фільм, і очікує результатів вже зараз. Це не так», – наголосив Зеленський.

Він додав, що контрнаступ не дається легко, адже російські окупанти замінували 200 тисяч квадратних кілометрів території України.

«Що б не хотіли деякі, включаючи спроби тиску на нас, з усією повагою, ми будемо просуватися на полі бою так, як вважаємо за потрібне», – зазначив президент.

Про український контрнаступ

З 11 червня стала з’являтись офіційна інформація про звільнення нових населених пунктів України. Так, стало відомо про деокупацію на Донеччині БлагодатногоСторожового і Макарівки.

Згодом у Міноборони України підтвердили звільнення у Донецькій області 7 населених пунктів. Про взяття під контроль села Новодарівка у Запорізькій області 12 червня оголосили самі українські військові.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. За півтора тижні просування на сході становило більше 3 км, у Запорізькій області – близько 1,5 км.

Під час наступальних дій українські військові борються зі суцільно замінованими полями. Зі свого боку росіяни чинять супротив, інтенсивно застосовуючи дрони-камікадзе та артилерію, яка у них переважає.

Також війська РФ масово замінували малі гідротехнічні споруди у Херсонській і Запорізькій областях та підривають їх, коли ЗСУ йдуть тут у контратаку. Зокрема, так вчинили рашисти на річці Мокрі Яли у Донецькій області.

Росіяни регулярно вкидають інформацію про масові втрати України під час контрнаступу, однак у Міноборони кажуть, що це є фейки. Втрати ЗСУ на Бахмутському напрямку майже удев’ятеро разів менші від окупантів, на Запорізькому і Бердянському – уп’ятеро.

На Заході підтверджують успіхи контрнаступу України і прогнозують прогрес.

Тим часом розвідка повідомляє, що Росія має тимчасову перевагу на півдні України завдяки додатковій авіації. Водночас Україна втратила не більше 10% переданої заходом техніки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *