ОСТАННІ НОВИНИ

Маляр розповіла, які втрати несе українська армія під час контрнаступу

Андрій Котенський

|

Українська армія під час наступу несе в рази менші втрати порівняно з окупантами, попри фейки росіян про протилежне. Росіяни втрачають своїх військових у 7 разів більше. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, протягом тижня зафіксована інформаційна активність ворога щодо теми наших втрат під час наступу. Мета – деморалізація та створення паніки.

«Під час війни жодна із сторін не оприлюднює точні дані про свої втрати, тому що цим може скористатись ворог для прогнозуванея подальших дій супротивника на полі бою. Загалом протягом всієї війни у нас в рази менше втрат», – заявила Ганна Маляр.

Якщо говорити про співвідношення загиблих по двох оперативно стратегічних угрупованнях військ, які зараз наступають, то за минулий тиждень цифри такі:

«По «Хортиці» (це там де Бахмутський напрямок) – у ворога загиблих у 8,73 разів більше, майже в дев’ять разів;

по «Таврії» (там де Запорізький і Бердянській напрямки) – загиблих у ворога в 5,3 разів більше, ніж у нас», – уточнила заступниця міністра оборони України.

Нагадаємо, протягом останніх днів стало відомо про деокупацію на Донеччині БлагодатногоСторожового і Макарівки. Згодом у Міноборони України підтвердили звільнення у Донецькій області 7 населених пунктів.

Про взяття під контроль села Новодарівка у Запорізькій області оголосили самі українські військові.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. Також українців закликали дотримуватись режиму тиші і не заважати роботі військових.

Війська РФ масово замінували малі гідротехнічні споруди у Херсонській і Запорізькій областях та підривають їх, коли ЗСУ йдуть тут у контратаку. Зокрема, так вчинили рашисти на річці Мокрі Яли у Донецькій області.

Наші військові кажуть, що для них це наразі не є перешкодою, однак від таких частих підривів страждають сільськогосподарські угіддя.

На Заході підтверджують успіхи контрнаступу України і прогнозують прогрес.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *