ОСТАННІ НОВИНИ

Сили оборони просуваються вперед попри артилерійську перевагу росіян, – Маляр

Анастасія Диняк

|

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції, мають частковий успіх. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Так, за минулу добу, 13 червня, на Бахмутському напрямку на різних ділянках українські військові пройшли вперед від 200-500 метрів. На Запорізькому напрямку – від 300-350 метрів.

На Бердянському напрямку бої тривають поблизу села Макарівка. На Маріупольському напрямку бої тривають в районах Новоданилівки та Новопокровська.

«Наші війська рухаються в умовах надзвичайно жорстоких боїв, авіаційної та артилерійської переваги ворога», – зазначила Маляр.

Нагадаємо, протягом останніх днів стало відомо про деокупацію на Донеччині БлагодатногоСторожового і Макарівки. Згодом у Міноборони України підтвердили звільнення у Донецькій області 7 населених пунктів.

Про взяття під контроль села Новодарівка у Запорізькій області оголосили самі українські військові.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. Також українців закликали дотримуватись режиму тиші і не заважати роботі військових.

Війська РФ масово замінували малі гідротехнічні споруди у Херсонській і Запорізькій областях та підривають їх, коли ЗСУ йдуть тут у контратаку. Зокрема, так вчинили рашисти на річці Мокрі Яли у Донецькій області.

Наші військові кажуть, що для них це наразі не є перешкодою, однак від таких частих підривів страждають сільськогосподарські угіддя.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *