ОСТАННІ НОВИНИ

ЗСУ звільнили Макарівку та просуваються на кількох напрямках, – Маляр

Ольга Денисяка

|

11 червня українські військові деокупували населений пункт Макарівка на Донеччині біля звільненого напередодні Благодатного. Також ЗСУ просунулися вперед на Бахмутському напрямку та на Півдні. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За словами Маляр, на Бахмутському напрямку наші війська продовжують штурмові дії. Є успіх в районі Берхівського водосховища. Просунулись вперед на 250 м. На півдні є просування по двох напрямках від 300 до 1500 метрів. Деокуповано населені пункти Благодатне і Макарівка.

Ганна Маляр запевняє, що на напрямках, де наші війська в обороні, не втрачено жодної позиції.

Нагадаємо, зранку 11 червня воїни 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша повідомили, що у взаємодії з сусідніми підрозділами Сил оборони звільнили населений пункт Благодатне на Донеччині.

Зазначимо, 10 червня британська розвідка заявила, що Україна протягом останніх 48 годин проводять «значні операції» на деяких ділянках сходу і півдня. Подекуди українські військові могли прорватипершу лінію оборони окупантів.

В американського Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що Сили оборони України 8-9 червня продовжували просуватись під Бахмутом, а також мають певні успіхи в Донецькій та Запорізькій областях.

Тим часом Україна не коментує ходу своїх наступальних операцій як масштабних дій на фронті. Міноборони та деякі топвійськовослужбовці деякий час говорять хіба про просування у районі Бахмута.

Українців закликали дотримуватись режиму тиші і наголосили, що про початок наступу Сил оборони у соцмережах ніхто повідомляти не буде.

Разом із тим наприкінці травня Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний опублікував відео, яким натякнув на ймовірний старт українського контрнаступу. На ньому бійці промовляють молитву за визволення України.

«Час повертати своє», – так прокоментував це відео генерал Залужний.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *