ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові просунулися на трьох напрямках, – Маляр

Анастасія Диняк

|

У ході контрнаступу українські війська протягом 12 червня просунулися на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Так, на Бахмутському напрямку в районі Берхівського водосховища захисники просунулися на 250 метрів, на Торецькому напрямку – на 200 метрів. На Бердянському напрямку від 0,5 до 1 кілометра, площа території взятої під контроль склала до 3 квадратних кілометра.

«Ворог робить все, аби утримати захоплені ним позиції. Активно застосовує штурмову та армійську авіацію, веде інтенсивний артилерійській вогонь. Наші війська під час наступу стикаються з суцільними мінними полями, які поєднані з протитанковими рвами. Все це поєднується з постійними контратаками ворожих підрозділів на бронетехніці та масовим застосуванням ПТУРів і дронів-камікадзе», – зазначила Маляр.

Вона додала, що наразі тривають бої в районах:

  • Мала Токмачка, Новоданилівка, поблизу Макарівки на Оріховському напрямку;
  • Марїнка;
  • Ягідне на Бахмутському напрямку;
  • Веселе на Лиманському напрямку;

Нагадаємо, протягом останніх кількох днів стало відомо про деокупацію села Новодарівка на Запоріжжі. А також БлагодатногоСторожового і Макарівки на Донеччині . З останнього захисники показали відео.

Загалом вже відомо про деокупацію семи населених пунктів на Донецькому та Таврійському напрямках.

Намагаючись завадити просуванню ЗСУ, рашисти у Донецькій області підірвали дамбу на річці Мокрі Яли. Однак як кажуть наші військові, це для них не стало перешкодою.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському напрямку та на півдні України. Також українців закликали дотримуватись режиму тиші і не заважати роботі військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *