ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти підривають дамби всюди, де контратакують ЗСУ, – Міноборони

Наталя Дуляба

|

Російські війська масово замінували малі гідротехнічні споруди на окупованих територіях і підривають їх, коли ЗСУ йдуть у контратаку. Про це заявив представник управління екологічної безпеки та протимінної діяльності Міноборони України Владислав Дудар, якого цитує Military Media Center.

Рашисти замінували значну кількість невеликих дамб у Запорізькій та Херсонській областях і підривають їх, намагаючись завадити українським військовим здійснювати наступальні операції.

«Ці малі гідротехнічні споруди вони зараз підривають щодня», – сказав Владислав Дудар під час круглого столу.

Він зазначив, що наслідки цих дій окупантів поки не є масштабними. Однак такі підриви відбуваються регулярно і від кожного страждають сільськогосподарські угіддя одного-двох селищ.

Нагадаємо, 12 червня стало відомо, що рашисти підірвали дамбу на річці Мокрі Яли у Донецькій області. Це вони зробили, щоб завадити просуванню ЗСУ. Однак як кажуть наші військові, це для них не стало перешкодою.

Протягом останніх днів стало відомо про деокупацію на Донеччині БлагодатногоСторожового і Макарівки. Згодом у Міноборони України підтвердили звільнення у Донецькій області 7 населених пунктів. Про взяття під контроль села Новодарівка у Запорізькій області оголосили самі українські військові.

У Міноборони кажуть, що ЗСУ просуваються вперед на Бахмутському, Торецькому та Бердянському напрямках. Також українців закликали дотримуватись режиму тиші і не заважати роботі військових.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *