ОСТАННІ НОВИНИ

Україні радять готуватися до нового підйому захворювання на коронавірус

Андрій Котенський

|

Незалежно від різновиду коронавірусу нам обов’язково необхідно готуватися до нового підйому захворювання. Це мова навіть не про хвилю, адже вони мають підйом, пік, плато і зниження. Ми фіксували піки, але жодного разу не виходили на нуль. На сьогодні в Україні немає точної цифри рівня захворюваності на SARS-CoV-2. Про це Львівському порталу повідомив професор та директор Науково-дослідницького інституту епідеміології та гігієни Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Борис Кузьмінов.

За словами Бориса Кузьмінова, нового спалаху захворювання на коронавірус варто очікувати з кінця серпня та на початку вересня. Його привезуть в Україну відпочивальники з-за кордону, а найбільше поширюватиме молодь, яка повернеться на навчання.

«Вірус в організмі людини виявляє ПЛР тестування. Але, знову ж таки, 30-40% людей – безсимптомні носії, які не хворіють, але переносять вірус. Так само й ті люди, які пройшли щеплення двома дозами вакцини, також можуть бути носіями вірусу. Коли нам дозволили виїзд за кордон для відпочинку, ми також отримали ризик перетнутися із людьми інших країн, у яких на сьогодні високий рівень поширення нових різновидів коронавірусу. Відтак відпочивальники рано чи пізно привезуть ці віруси в Україну.

Тривожним моментом є також початок навчання у школах і вищих навчальних закладах. Молодь – найактивніший прошарок населення, який хворіє безсимптомно. Саме молодь зазвичай приносить цей вірус до власного додому і передає родичам.

Ще одним важливим фактором є рівень вакцинації. У США – це 48%, Ізраїлі – 70%, деякі маленькі країни вже повністю завершують процес вакцинації, а в нас мова йде про лише 2% усього населення. Відтак є всі підстави хвилюватися, що під кінець серпня та початок вересня ми отримуємо чергову проблему із підйомом рівня захворюваності на коронавірус», – повідомив Борис Кузьмінов.

Детальніше про те, чому рукавиці не вберігають від коронавірусу, які засоби захисту найефективніші у боротьбі з коронавірусом, яку вакцину обрати, коли з’явиться її український аналог, як довго діє набутий імунітет та зрештою, коли вдасться зупинити пандемію, читайте у інтерв’ю Львівського порталу: «Як обрати найкращу вакцину від коронавірусу або як перегній рятує від COVID»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *