ОСТАННІ НОВИНИ

На Стрийщині відбувся перший футбольний чемпіонат однофамільців

Маркіян Рой

|

На Стрийщині відбувся перший футбольний чемпіонат України серед однофамільців. Участь у ньому взяли чотири футбольні команди, у кожній з яких гравці мали однакові прізвища: Федорина, Попадюк, Юрків та Дрозд. Про це повідомили в управлінні спорту та молоді Львівської ОВА.

Змагання пройшли 29 вересня на стадіоні «Арена» у селі Йосиповичі. Це перший чемпіонат України серед команд категорії F-1, тобто змагалися фамільні команди.

У матчі за третє місце команда «F-1 Дрозд» перемогла «F-1 Федорина» з рахунком 2:1. А у фіналі зустрілися «F-1 Попадюк» та «F-1 Юрків». Обидві команди мали непогані шанси для взяття воріт, однак забити вдалося лише фамільній команді Попадюк, рахунок – 1:0.

Відтак, підсумкове становище команд таке:

  • 1 місце – «F-1 Попадюк»
  • 2 місце – «F-1 Юрків»
  • 3 місце – «F-1 Дрозд»
  • 4 місце – «F-1 Федорина»

Організатором проєкту є ветеран йосиповицького футболу – Василь Левко, за сприяння Асоціації футболу Стрийської територіальної громади та фізкультурно-спортивного клубу «Газовик» Йосиповичі.

Футбольні змагання серед однофамільців зафіксували у Книзі рекордів України. Представник Національного реєстру рекордів України (НРРУ) видав спеціальний сертифікат організатору турніру Василю Левку.

«Маю великі сподівання, що свято футболу, яке відбулося 29 вересня 2024 року, стало незабутнім у житті кожного палкого прихильника та футбольного вболівальника нашого краю. Переконаний, що чемпіонат України з футболу серед команд категорій F-1 стане щорічним із залученням більшої кількості фамільних команд», – зазначив Василь Левко.

Також на чемпіонаті зібрали 20 тисяч гривень на потреби Збройних сил України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *