ОСТАННІ НОВИНИ

«Нас чекає дуже важкий період»: Степанов про ситуацію з COVID

Вероніка Рой

|

Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується. За останній тиждень захворіли майже на 26 тисяч громадян більше, ніж за попередній, померли на 300 осіб більше. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу у МОЗ, передає УП.

«Ситуація з поширенням COVID-19 на території України погіршується. Нас чекає ще дуже важкий період. Сьогодні у нас встановлений антирекорд щодо кількості померлих: вперше в країні цифра перетнула (позначку в) 300 громадян, які пішли з життя через COVID за одну добу», – каже очільник МОЗ.

Голова МОЗ порівняв тижневі дані щодо епідемії. За минулий тиждень значно зросла кількість нових випадків хвороби. Якщо позаминулого тижня зафіксували 60 748 випадків, а минулого тижня – 86 708, захворіли майже на 26 тисяч громадян більше.

За словами Степанова, також збільшилася кількість людей на лікарняних ліжках: станом на ранок понеділка у лікарнях було 36 600 із COVID або підозрою на нього.

Зросла і кількість летальних випадків: за минулий тиждень було зафіксовано 1 665 летальних випадків, що більш як на 300 летальних випадків перевищує показник позаминулого тижня.

Степанов наголосив, що значно збільшили кількість тестувань у країні: з 395 тисяч позаминулого тижня до понад 531 тисячі тестів минулого (це ПЛР і швидкі тести на антиген).

Зазначимо, на початку березня в уряді заявили, що в Україні почалась третя хвиля Covid-19, яка може призвести до чергового локдауну. Водночас президент Володимир Зеленський заявив, що альтернативою повному карантину є нарощення темпів вакцинації.

Тим часом науковці кажуть, що весняна хвиля коронавірусу в Україні буде значно більшою і стрімкішою від осінньої та навіть може стати національною катастрофою. Пік захворюваності прогнозують на початок квітня.

У Львові та області також погіршується ситуація із коронавірусом. Зокрема, у Львові розгортають додаткові шпиталі на 700 ліжок, які будуть розгорнуті на базі львівських поліклінік. На облаштування тимчасових шпиталів з бюджету міста скеровано 18 млн грн. На першому етапі Львів планує залучити 366 ліжок.

Крім цього у Львові не вистачає лікарів для лікування хворих на коронавірус. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей. Наразі зголосилися понад 340 медиків.

У лікарнях Львівщини розгорнуть ще 600 ліжко-місць. Додаткові COVID-ліжка з’являться у Львівському обласному госпіталі ветеранів воєн та репресованих, у 8-міській клінічній лікарні, Сокальській районній лікарні. Також до 1 квітня 150 ліжко-місць розгорнуть у Центрі легеневого здоров’я.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *