ОСТАННІ НОВИНИ

Шмигаль заявив про третю хвилю COVID. Через неї можуть повернути локдаун в Україні

Вероніка Рой

|

В Україні почалась третя хвиля пандемії COVID-19, яка може призвести до чергового локдауну. Про це заявив прем’єр Денис Шмигаль на пресконференції, передає УП.

За його словами, уже зараз запроваджені «червоні» зони у кількох областях.

«Вже зараз очевидний факт, що у нас розпочалась третя хвиля пандемії. Уже в Івано-Франківській області і Чернівецький запроваджено дуже жорсткі обмеження. Ще кілька областей на підході», – сказав прем’єр.

Він зазначив, що близька до критичної зараз ситуація у ще кількох західних областях і Києві.

«Якщо ситуація буде погіршуватись, якщо ми будемо бачити, що медицина не справляється, то мабуть у нас не буде іншого виходу, ніж запровадження жорсткого карантину такого типу, який ми уже переживали. Я б дуже цього не хотів», – заявив Шмигаль.

Прем’єр пояснив, що вакцинація дуже тривала, і щоб уникнути жорсткого локдауну, населення мусить дотримуватись карантинних рекомендацій, носити маски тощо.

Зазначимо,  станом на ранок четверга, 4 березня, в Україні лабораторно підтвердили 10 057 нових випадків коронавірусу. Це найбільша кількість виявлених випадків за добу за останній період.

Нагадаємо, з 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину. Це означає, що залежно від рівня захворюваності кожна область входитиме до карантинних зон: «зеленої», «жовтої», «помаранчевої» та «червоної».

Львівська область залишається у «жовтій» зоні. До «червоної» зони, де передбачено найбільше жорстких обмежень, віднесли Прикарпаття, адже тут фіксують спалах коронавірусу, а також Чернівецьку і Житомирську області. Втім у «червону» зону найближчим часом можуть потрапити ще сім областей.

Раніше очільник МОЗ Максим Степанов запевняв, що посилювати карантин в Україні не планують щонайменше до квітня-травня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *