ОСТАННІ НОВИНИ

Посилений карантин у Львові: як працюватиме громадський транспорт?

Вероніка Рой

|

З п’ятниці, 19 березня, у Львові посилюють карантинні обмеження. Громадський транспорт у місті працюватиме, проте поки що невідомо, в якому саме режимі.

Мер Львова Андрій Садовий під час брифінгу 17 березня зауважив, що громадський транспорт  у Львові під час посиленого карантину курсуватиме. Разом з тим міський голова наголосив на важливості маскового режиму під час перевезень.

«Важливо, що був посилений масковий режим. Громадський транспорт працюватиме, бо нам треба перевозити медиків, людей, що працюють на підприємствах. У мене прохання до львів’ян з розумінням віднестися до карантину та максимально обмежити фізичні контакти», – зазначив Садовий.

Своєю чергою, керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів Львівському порталу повідомив, що наразі напрацьовують точний механізм, за яким працюватиме громадський транспорт у Львові під час посиленого карантину.

«Зараз напрацьовуємо механізм роботи громадського транспорту під час посиленого карантину у Львові. Ми працюємо над цим питанням разом із перевізниками. Обіцяємо озвучити більш детально вже завтра», – повідомив посадовець.

Депутат ЛМР Ігор Зінкевич повідомив, що з 19 по 28 березня перевезення в громадському транспорті Львова будуть відбуватися за постановою Кабінету міністрів. Тобто у громадському транспорті можна буде їздити тільки на сидячих місцях і обов’язково в масках.

Як повідомляв Львівський портал, з 19 березня на території Львівської ОТГ посилюють карантинні обмеження. Щонайменше на тиждень припиняють роботу заклади культури, ресторани та кафе працюватимуть на виніс, а масові заходи переносять. З усіма обмеженнями можна ознайомитися за посиланням.

Посилення карантину викликане стрімким зростанням кількості хворих на COVID у Львові та області. За добу 15 березня на Львівщині вперше за весь час пандемії виявили більше тисячі нових хворих. А у Львові захворюваність на коронавірус зросла на 30%.

Через складну ситуацію з Covid-19 у Львові збираються розгорнути додатково 700 ліжок, а також перепрофілювати п’ять поліклінік під денні стаціонари. Під covid-шпиталі також хочуть віддати й приміщення медуніверситету та медичного коледжу. На це витратять 18 млн грн. 

Станом на ранок 17 березня в стаціонарах області перебувають 2357 хворих, що становить 59,60%. Два медзаклади (Центр легеневого здоров’я та обласна інфекційна лікарня) заповнені на 94%.

Із такими показниками завантаженості лікарень Львівська область – на порозі «червоної» карантинної зони, яка фактично принесе повний локдаун. Про те, що область от-от перейде у «червону» зону вже кілька разів заявляв і очільник МОЗ Максим Степанов, впевнені у такому варіанті розвитку подій і у Львівській ОДА.

Яких саме обмежень чекати від «червоної зони», читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *