ОСТАННІ НОВИНИ

Від Садового йдуть ще двоє топ-посадовців

Наталя Дуляба

|

У Львівській міськраді – суттєві кадрові зміни. Зі своїх посад йде керуюча справами виконавчого комітету Марта Литвинюк та ще один заступник мера Сергій Бабак. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

 

Так, з міськради Львова звільняються топ-чиновники. Спочатку про свою відставку заявив заступник міського голови з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків, тепер зі своїх посад йдуть керуюча справами виконкому Марта Литвинюк та ще один заступник мера з питань безпеки міста Сергій Бабак.

За словами Андрія Садового, рішення про звільнення всі ці посадовці прийняли самостійно.

«В міській раді відбуваються важливі кадрові зміни. Хочу подякувати за плідну багаторічну роботу важливим для міста і для мене людям: Геннадію Васьківу, Сергію Бабаку та Марті Литвинюк. Дякую вам за співпрацю та успішне місто! Ви подарували громаді частину свого життя і цей час запам’ятається як період розвитку Львова. Бажаю вам йти вперед і не зупинятись на шляху до нових вершин», – написав Андрій Садовий.

Зазначимо, що Геннадій Васьків є заступником міського голови з фінансово-економічних питань із 2017 року. За час роботи на цій посаді його обливали фарбою, також посадовець відзначився політичними повчаннями на надувному матраці, за що його висміяли.

За 2018 рік Геннадій Васьків у мерії заробив трохи більше 0,5 млн грн, у 2019-му – майже 700 тисяч грн.

 

Марта Литвинюк керує справами виконавчого комітету Львівської міськради аж 15 років поспіль – із 2006-го. У 2018 році на цій посаді вона заробила понад 680 тисяч грн, у 2019-му – більше 900 тисяч грн.

 

Натомість Сергій Бабак прийшов у мерію у 2017 році.

Спочатку він був заступником мера з питань ЖКГ і займався сміттєвою кризою, з 2019 року Бабак став заступником міського голови з питань безпеки.

У 2018 році, працюючи у мерії, Сергій Бабак отримав більше 0,5 млн грн зарплати, у 2019-му – понад 800 тисяч грн. Також міська рада купила чиновнику за бюджетні кошти квартиру. Фактично житло не є у власності Сергія Бабака, втім якщо він пропрацює у Львівській міськраді більше 10 років, то зможе його приватизувати.

Як писав Львівський портал, на початку 2020 року у Львові виник скандал довкола зарплат Андрія Садового, його заступників та високопосадовців мерії. Виявилось, що їм нараховують значні премії. Депутати навіть хотіли тимчасово заборонити нарахування премій, доплат та матеріальних допомог меру та його заступникам, але це зробити їм не вдалося.

Після цього високі премії деяких заступників міського голови обіцяли скерувати на доплати медикам, які борються з Covid-19.

Нещодавно стало відомо, що наприкінці 2020 року всім заступникам Садового знову дали майже по 100 тисяч грн премії.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *