ОСТАННІ НОВИНИ

Депутатам не вдалося «зарубати» премії Садовому і його заступникам

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 28 травня, депутати Львівської міськради хотіли тимчасово заборонити нарахування меру та його заступникам премій, надбавок, доплат, а також матеріальних допомог. Ця ідея виявилась провальною – «за» під час позачергової сесії проголосували лише 29 обранців громади. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Ініціаторами ухвали щодо обмеження премій, надбавок і допомог міському голові Львова та його заступникам були голови чотирьох фракцій: «Народний контроль», «Свобода», «Європейська солідарність», «УКРОП» та «Громадянська позиція». Не підтримали таку ініціативу фракції «Самопоміч» та «Українська Галицька Партія».

Депутати пропонували до 1 січня 2021 року не нараховувати щомісяця меру Андрію Садовому, всім його заступникам, в тому числі омбудсменам, і штатним радникам:

  • премії;
  • надбавки;
  • доплати;
  • матеріальні допомоги.

Виняток зробили для голови міського штабу боротьби з COVID-19 Галини Слічної.

Така ідея відверто обурила Андрія Садового. Він наголошував, що його заступники, які є топ-менеджерами, не можуть отримувати 7000 – 10 000 грн зарплати. За його словами, ці посадовці багато працюють, не маючи вихідних, і при цьому жертвують своїми сім’ями і рідними.

«Не платити гідну зарплату заступникам – це неправильно, бо вони є топ-менеджери. У підпорядкуванні пані Слічної і пані Маруняк є тисячі людей, це є мегавіповідальність… Мета цієї ухвали – принизити. Людям важко зрозуміти, що ти пашеш з ранку до вечора щодня, гробиш своє здоров’я, не бачиш дітей, і та зарплата не компенсовує цього всього. Це люди, що мають покликання служити», – сказав мер.

«Вважаю, що зарплата всіх, хто працює у комунальній сфері, має бути дуже значною і мотиваційною. Ми чули, яка зарплата медсестри, що працює з хворими на COVID-19, – 3700 гривень. Ви вважаєте, це морально – отримувати десятки тисяч гривень премії, коли люди, як працюють безпосередньо у зоні ураження, отримують 3700 гривень? Ні, я вважаю, що треба брати приклад із польских компаній: коли є криза, там керівництво починає з себе», – відповів міському голові один із авторів ухвали Валерій Веремчук.

Зрештою після обговорення Андрій Садовий закликав перейти до голосування, зазначивши, що йому цікаво, як після цього депутати «дивитимуться в очі» заступникам, до яких самі регулярно звертаються.

Для прийняття ухвали забракло буквально чотири голоси – «за» проголосували 29 обранців громади Львова.

Нагадаємо, у лютому міський голова Львова Андрій Садовий отримав 81 000 грн зарплати, а його заступник з містобудування Любомир Зубач  – 173 000 грн, із них майже 100 000 грн склала матеріальна допомога.

Очільниця міського штабу боротьби з коронавірусом Галина Слічна у лютому заробила більше 68 000  грн, із яких майже половину становила премія.

Згодом мер розпорядився, аби йому не нараховували щомісячних премій.

Як писав Львівський портал, у 2019 році заступниця мера Львова Ірина Маруняк стала мільйонеркою. Також майже мільйон гривень торік заробив ще один заступник Андрія Садового – 33-річний Андрій Москаленко.

Заступник мера з питань безпеки Сергій Бабак торік отримав понад 800 000 грн, а керуюча справами виконкому Марта Литвинюк – трохи більше 900 000 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *