ОСТАННІ НОВИНИ

COVID-19 на Львівщині: за добу – ще 124 нових хворих

Вероніка Рой

|

Станом на ранок середи, 22 липня, на Львівщині лабораторно підтвердили 8353 випадки коронавірусної інфекції. За минулу добу виявили ще 124 нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Pа вчорашню добу лабораторні центри Львова провели 607 ПЛР-тестів, з них 124 виявилися позитивними. Серед нових хворих – 50 львів’ян. На черзі ще залишилося 621 проба. Загалом в області COVID-19 підтвердили 8353 людям.

Від ускладнень коронавірусу в області померло 212 людей. Натомість одужали 1832 пацієнти (+106 за добу).

Станом на зараз найбільше хворих на коронавірус перебуває у Львівській обласній інфекційній лікарні – 173 особи, з них в реанімації – 7 осіб, до апаратів штучної вентеляції легень підключені три особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні станом на ранок перебуває 40 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 51 пацієнт, у лікарні швидкої медичної допомоги – 80 пацієнтів.

Як повідомили Львівському порталу у пресслужбі Львівської ОДАнові випадки COVID-19 зафіксовані:

  • Городоцький район – 2: Мавковичі – 1, Нове Село – 1;
  • Дрогобицький район – 11: Болехівці – 1, Нагуєвичі – 2, Нове Село – 1, Унятичі – 3, Борислав – 2, Дрогобич – 2;
  • Жидачівський район – 3: Волиця-Гніздичівська – 1, Жидачів – 1, Рогізно – 1;
  • Золочівський район – 1: Золочів – 1;
  • Кам’янка-Бузький район – 2: Запитів – 2;
  • Львів – 48, Брюховичі – 1, Винники – 1; Миколаївський район – 4: Миколаїв – 3, Розвадів – 1, Новий Розділ – 1; Мостиський район – 3: Гостинцеве – 1, Крисовичі – 1, Мелешки – 1;
  • Перемишлянський район – 8: Великі Глібовичі – 1, Перемишляни – 5, Розсохи – 1, Станимир – 1;
  • Пустомитівський район – 8: Журавники – 1, Лисиничі – 2, Оброшине – 1, Підберізці – 1, Пустомити – 2, Чижиків – 1;
  • Сколівський район – 3: , Верхнє Синьовидне – 1, Верхнячка – 2, Самбір – 1;
  • Старосамбірський район – 5: Воля – 2, Старий Самбір – 2, Хирів – 1;
  • Стрийський район – 2: Угерсько – 1, Стрий – 1;
  • Турківський район – 2: Розлуч – 1, Турка – 1;
  • Яворівський район – 18: Віжомля – 1, Дрогомишль – 1, Коти – 1, Любині – 1, Мужиловичі – 1, Новояворівськ – 3, Оселя – 1, Прилбичі – 1, Рулево – 1, Терновиця – 1, Черчик – 3, Чолгині – 1, Шкло – 1, Яворів – 1.

Нагадаємо, Львівщина вже більше місяця є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснював, що суттєве збільшення хворих в області виникло через велику кількість проведених тестів. Також на Львівщині перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Через високу захворюваність на Львівщині МОЗ анонсувало кадрові зміни у департаменті охорони здоров’я ЛОДА.

Зі 7 липня Львівщина почала поетапне послаблення карантину. Відтоді обласна комісія ТЕБ і НС дозволила відновити роботу готелів, закладів громадського харчування, спортзалів, а також масові релігійні заходи.

На наступний день після перших послаблень у МОЗ заявили, що Львівська область не готова до пом’якшення карантину. Через кілька днів ситуація із захворюваністю поліпшилась, тому обласна комісія ТЕБ і НС дозволила почати другий етап послаблення карантину.

Зараз у Львові та області знову працюють дитячі садочки, інклюзивно-ресурсні центри, туристичні бази відпочинку, заклади культури (крім театрів і кінотеатрів). Водночас 17 липня міська комісія ТЕБ і НС, незважаючи на рішення області, таки дозволила у Львові відкритись театрам і кінотеатрам. Під забороною досі – масові культурно-розважальні заходи.

Як писав Львівський портал, нещодавно у ВООЗ заявили, що Львівщині потрібно посилити карантин.

20 липня у Міністерстві охорони здоров’я заявили, що Львівська область знову не готова до послаблення карантину.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *