ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині дозволили відкрити дитячі садочки

Наталя Дуляба

|

Обласна комісія ТЕБ і НС дозволила на Львівщині відновити роботу дитячих садочків. Під послаблення потрапила й частина закладів культури, а також бази відпочинку. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 13 липня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Ситуація із захворюваністю на Львівщині дещо стабілізувалась, а область відповідає всім критеріям послаблення карантину, які встановило МОЗ України.

«Так, протягом останнього тижня ситуація у нас дещо стабілізувалась. Проте захворюваність, на жаль, все ще тримається на достатньо високому рівні. Пацієнти звертаються у стаціонари у середньому та важкому станах, із пневмоніями. Тому ми на комісії ТЕБ і НС досить ретельно обирали ті заходи, які можна послабити із найменшим ризиком можливості поширення коронавірусної інфекції», – розповів директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис.

Відтак обласна комісія ТЕБ і НС дозволила перейти до другого етапу пом’якшення карантину. Так, на території Львівщини дозволили відновити роботу:

  • дитячих садочків (незалежно від форми власності);
  • туристичних баз відпочинку, за винятком дитячих таборів;
  • інклюзивно-ресурсних центрів;
  • закладів культури, крім театрів і кінотеатрів. При цьому наповненість закладів, які відкриваються, може сягати більше 50% місць для сидіння або не більше однієї особи на 5 м кв площі.

Водночас масові культурно-розважальні заходи на території Львівської області все ще заборонені.

Також обласна комісія ТЕБ і НС встановила часові обмеження у роботі нічних клубів, ресторанів, кафе та інших закладів громадського харчування, закладів культури – до 23:00 год.

Всі заклади, які у Львові та області відновлюють свою роботу після затяжного карантину, зобов’язані дотримуватись протиепідемічних заходів, рекомендацій МОЗ України щодо протидії поширення коронавірусу.

Зазначимо, прийняття рішень про послаблення карантину уряд переклав на обласні комісії ТЕБ і НС.  Міська комісія не може самостійно пом’якшувати карантинні обмеження, якщо немає відповідного рішення обласної комісії ТЕБ і НС.

Про відкриття дитсадків, театрів і кінотеатрів у Львові заговорили на початку липня. Садочки міста почали перевіряти на готовність до відкриття, проте тепер міська комісія ТЕБ і НС ще має прийняти аналогічне рішення. Детальніше про те, як працюватимуть дитячі садки під час COVID-19, читайте за цим посиланням.

Нагадаємо, перший етап послаблення карантину на Львівщині ввели зі 7 липня. Відтоді знову запрацювали готелі, кафе і ресторани, спортзали та фітнес-центри. Також на території області дозволили масові релігійні заходи, але за умови дотримання соціальної дистанції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *