ОСТАННІ НОВИНИ

Кінотеатрам, музеям та театрам у Львові дозволили відновити роботу

Соломія Головіна

|

У Львові міська комісія з питань ТЕБ і НС дозволила від сьогодні, 17 липня, відновити роботу всім закладам культури, зокрема галереям, музеям, театрам, кінотеатрам. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як зазначив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, до роботи цих закладів у час карантину є низка вимог, зокрема щодо кількості відвідувачів, особистої гігієни та безпеки.

«Заклади культури відновлюють роботу згідно з протоколом. Тобто наповненість — не більш ніж 50%, також не більше 1 людини на 5 кв м. Звичайно, є вимоги щодо безпеки: санітайзери, скринінг, провітрювання та дезінфекція приміщень. Усі працівники — в масках, проходять додатковий скринінг. Крісла мають бути промарковані – де можна і не можна сідати», – зазначив він.

За словами Андрія Москаленка, йдеться про всі заклади культури – галереї, музеї, театри, кінотеатри, Органний зал тощо.

«Підставою для цього стали кілька рішень, зокрема, – постанова Кабміну № 392, рішення обласної комісії, яке визначає, що заклади культури можуть працювати, а також перевірки, які відбувались минулого тижня в закладах культури і ще раз засвідчили, що вони готові до відкриття», – додав заступник мера.

Нагадаємо, Львівщина вже місяць є лідером в Україні за кількістю хворих на коронавірус. Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснював, що суттєве збільшення хворих в області виникло через велику кількість проведених тестів. Також на Львівщині перевищений середній показник летальності від COVID-19.

Втім 7 липня Львівщина почала поетапне послаблення карантину. В області свою роботу відновили готелі, заклади громадського харчування, спортзали і фітнес-центри. Також з 7 липня в області дозволили проводити масові релігійні заходи.

Далі карантинні послаблення на Львівщині дійшли і до дитячих садочків, частини закладів культури (крім театрів та кінотеатрів) і баз відпочинку.

Водночас 17 липня Львівський портал інформував про те, що у ВООЗ вважають, що на Львівщині треба посилити карантин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *