ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський пропонує застрахувати усіх медиків, які на передовій з COVID-19

Вероніка Рой

|

Президент Володимир Зеленський запропонував застрахувати усіх медичних працівників, котрі борються з коронавірусною інфекцією в України. Про це йшлося на традиційній нараді глави держави, передає пресслужба Офісу президента.

 

Президент навів приклад Луганської облдержадміністрації, яка застрахувала всіх медиків, котрі працюють на передовій.

Ми говорили про хороший приклад Луганської облдержадміністрації, яка застрахувала всіх медиків, котрі працюють на передовій. Я вже наголошував, що це треба втілити по всій Україні. Будь ласка, зберіть усі документи, які дадуть зрозуміти, коли наші лікарі будуть застраховані», – зазначив Зеленський.

Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів про новацію Італійської Республіки із залучення волонтерів для допомоги у дотриманні заходів безпеки.

«Це дуже хороша ідея. Підтримую її втілення в Україні. Волонтери могли б нагадувати людям про потребу соціальної дистанції, носіння масок. Таким чином, виходячи з карантину, ми пам’ятали б, що загроза все ще існує й треба дотримуватися правил безпеки», – сказав президент.

За його словами, в Україні за останню добу кількість тих, хто одужав від коронавірусної інфекції COVID-19, перевищила число тих, хто захворів: 341 та 339 осіб. Ця мінімальна перевага та зменшення кількості хворих навіть при збільшенні тестувань, на думку Зеленського, свідчать про позитивну тенденцію на шляху до подолання епідемії.

Зазначимо, в Україні на коронавірус захворіли понад чотири тисячі медичних працівників. У той же час, станом на 26 травня на Львівщині COVID-19 підхопили 292 медики.

Як писав Львівський портал, під час боротьби з коронавірусом Львів почав виплачувати премії медпрацівникам. По 10 000 грн отримують працівники обласного лабораторного центру та лаборанти медуніверситету, які роблять ПЛР-тести, а також лікарі обласної інфекційної лікарні.

Також по 20 000 грн Львів надає й тим медпрацівникам, які заразились коронавірусом під час роботи. Наразі відомо, що COVID-19 у Львові підхопили 114 медиків, більшість із них – працівники лікарні швидкої допомоги.

22 травня Львів погодив виплату 10 000 грн премії 237 медпрацівникам. Із детальним переліком осіб можна ознайомитися за цим посиланням.

Медикам на Львівщині ЛОДА теж обіцяла додатково перерахувати одноразову надбавку розміром одного посадового окладу (від 3000 до 6000 грн). На ці виплати із бюджету області виділили 20 млн грн, однак гроші лікарям перераховували не тиждень, як це було обіцяно, а цілий місяць. Детальніше про це читайте тут.

Нагадаємо, що наприкінці квітня уряд погодив підняття зарплат до 300% тим медикам, які борються з коронавірусом. Однак далеко не всі лікарі, які в Україні працюють із хворими на коронавірус, отримали більшу платню. На початку травня міністр охорони здоров’я запевнив, що кошти вже перерахували у регіони, а причиною затримок є «маніпулювання з боку органів місцевої влади або головних лікарів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *