ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні понад 4 тисячі медиків захворіли на COVID-19, – МОЗ

Вероніка Рой

|

В Україні понад чотири тисячі медичних працівників захворіли на корона вірусну інфекцію. Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі програми на одному з українських телеканалів.

 

«На жаль, близько 20% усіх інфікованих коронавірусом, тобто 4112 людей, – медики. Це сталося через те, що на початок епідемії наші лікарні не були готові до такого виклику. В нас не було ані засобів індивідуального захисту, ані респіраторів, ані масок. Також не були прораховані маршрути доставки хворих. Куди має приїхати хворий, визначалося вже у розпал епідемії», –  цитує Степанова пресслужба МОЗ.

Міністр також підкреслив, що, крім забезпечення лікарів усіма необхідними засобами, потрібен також 3-місячний запас засобів індивідуального захисту, які використовують медики при лікуванні інфекційних хвороб.

Зазначимо, станом на 26 травня на Львівщині 292 медики захворіли на коронавірус.

Як писав Львівський портал, під час боротьби з коронавірусом Львів почав виплачувати премії медпрацівникам. По 10 000 грн отримують працівники обласного лабораторного центру та лаборанти медуніверситету, які роблять ПЛР-тести, а також лікарі обласної інфекційної лікарні.

Також по 20 000 грн Львів надає й тим медпрацівникам, які заразились коронавірусом під час роботи. Наразі відомо, що COVID-19 у Львові підхопили 114 медиків, більшість із них – працівники лікарні швидкої допомоги.

22 травня Львів погодив виплату 10 000 грн премії 237 медпрацівникам. Із детальним переліком осіб можна ознайомитися за цим посиланням.

Медикам на Львівщині ЛОДА теж обіцяла додатково перерахувати одноразову надбавку розміром одного посадового окладу (від 3000 до 6000 грн). На ці виплати із бюджету області виділили 20 млн грн, однак гроші лікарям перераховували не тиждень, як це було обіцяно, а цілий місяць. Детальніше про це читайте тут.

Нагадаємо, що наприкінці квітня уряд погодив підняття зарплат до 300% тим медикам, які борються з коронавірусом. Однак далеко не всі лікарі, які в Україні працюють із хворими на коронавірус, отримали більшу платню. На початку травня міністр охорони здоров’я запевнив, що кошти вже перерахували у регіони, а причиною затримок є «маніпулювання з боку органів місцевої влади або головних лікарів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *