ОСТАННІ НОВИНИ

Провідна неділя: онлайн-трансляція з Собору святого Юра

Ольга Денисяка

|

У неділю, 26 квітня, о 14:00 год. в Архикатедральному Соборі св. Юра буде звершено поминальну молитву за упокій душ усопших. Через карантин вірян просять залишитись вдома та дивитись богослужіння в режимі онлайн. Про це повідомляють на Facebook сторінці Собору св. Юра, передає Львівський портал.

 

У звʼязку з рішенням міської комісії з питань ТЕБ та НС про обмеження відвідування кладовищ на весь період карантину, вірян просять долучатися до парастасу дистанційно та дивитись онлайн-трансляції.

«Заохочуємо всіх вірних узяти активну участь у цій молитві, адже молитися за усопших наших рідних, близьких, знайомих – наш обовʼязок, бо навіть якщо вони відійшли до вічності в благодаті й дружбі з Богом, можуть усе ще потребувати остаточного очищення, щоб удостоїтися радості небес», – йдеться в повідомленні.

Долучитись до богослужіння можна за відповідними посиланнями: для ПК та для iOS або Android.

Львіський портал повідомляв, що вже у двох священників УГКЦ на Львівщині підтверджено захворювання на коронавірус.

Спочатку COVID-19 підхопив священник із Червонограда. Відразу після цього у Львові експрес-тести на коронавірус почали робити священникам. Перевірити збираються 500 священнослужителів різних конфесій. Всі тести, які вже встигли зробити, були негативними.

Згадом коронавірус виявили у священика з села Боянець, що в Жовківському районі.

Нагадаємо, на час великодніх свят Нацполіція України працювала у посиленому режимі. Правоохоронці патрулювали біля церков і стежили, аби не було скупчення людей, аби віряни дотримувались дистанції і мали маски. Участь у богослужіннях загалом взяли майже 130 000 українців. Порушення виявили у 12 областях та в Києві, натомість у Львові – ні.

На Великдень храми Львівщини відвідали близько 38 000 мешканців, що менше 2% від усього населення області. При цьому правоохоронці не склали жодного адмінпротоколу на мешканців Львівщини, які все-таки прийшли до церкви, адже люди мали маски і дотримувались дистанції. Поліцейські пильно стежили за тим, аби люди не скупчувались.

Натомість порушниками карантину на Великдень у Львівській області виявились любителі посмажити шашлик у парку. Правоохоронці склали 25 адмінпротоколів на таких осіб.

Раніше Львівський портал повідомляв, що через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

У Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *