ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині коронавірус підтверджено у двох священників

Андрій Котенський

|

Вже у двох священників УГКЦ на Львівщині підтверджено захворювання на коронавірус. Відповідне повідомлення з’явилося на Сокальсько-Жовківській єпархії УГКЦ, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За даними єпархії, окрім раніше підтвердженого захворювання у отця Володимира Ващука (Червогоград), коронавірус також виявили у священника Володимира Валевського із села Боянець.

«У Сокальсько-Жовківській єпархії в адміністратора парафії Пресвятої Богородиці Владичиці України м. Червоноград – отця Володимира Ващука та в адміністратора парафії св. Архистратига Михаїла у с.Боянець – о. Володимира Валевського діагностовано COVID-19. Закликаємо всіх священослужителів та вірних нашої єпархії у спільній молитві, яку звершуємо кожного дня о 21:00…», – йдеться у повідомленні.

Як писав Львівський портал, на Львівщині виявили один випадок зараження коронавірусом серед священнослужителів. COVID-19 підхопив священник із Червонограда.

Відразу після цього у Львові експрес-тести на коронавірус почали робити священникам. Перевірити збираються 500 священнослужителів різних конфесій. Всі тести, які вже встигли зробити, були негативними.

Нагадаємо, на час великодніх свят Нацполіція України працювала у посиленому режимі. Правоохоронці патрулювали біля церков і стежили, аби не було скупчення людей, аби віряни дотримувались дистанції і мали маски. Участь у богослужіннях загалом взяли майже 130 000 українців. Порушення виявили у 12 областях та в Києві, натомість у Львові – ні.

На Великдень храми Львівщини відвідали близько 38 000 мешканців, що менше 2% від усього населення області. При цьому правоохоронці не склали жодного адмінпротоколу на мешканців Львівщини, які все-таки прийшли до церкви, адже люди мали маски і дотримувались дистанції. Поліцейські пильно стежили за тим, аби люди не скупчувались.

Натомість порушниками карантину на Великдень у Львівській області виявились любителі посмажити шашлик у парку. Правоохоронці склали 25 адмінпротоколів на таких осіб.

Раніше Львівський портал повідомляв, що через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Спочатку він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Нещодавно Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня.

За даними МОЗ в Україні зафіксовановже 8125 випадків коронавірусу.

У Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *