ОСТАННІ НОВИНИ

Фонд Порошенка передав чергову партію амуніції для львівських медиків

Андрій Котенський

|

Благодійний фонд Петра Порошенка та «Європейська солідарність» продовжує надавати допомогу медзакладам Львівщини. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив народний депутат Олег Синютка.

 

За словами нардепа, фактично кожен шостий з тих, хто сьогодні хворий на COVID-19, це український лікар. Тому головне завдання – захистити медиків.

«Привезли чергову партію професійних захисних костюмів та окулярів для медиків, які працюють з хворими на COVID-19. Ці засоби дадуть можливість зберегти і захистити лікарів. На превеликий жаль, сьогодні в Україні понад 800 медиків мають зараження коронавірусом. Якщо епідемія піде таким темпом, то скоро нас буде нікому захищати і нікому лікувати. Практично кожен шостий з тих, хто сьогодні хворий на COVID-19, це український лікар. Тому зараз наше головне завдання – захистити медика», – повідомив Олег Синютка.

Окрім того напередодні Великодня медикам передали освячені паски.

Нагадаємо, відомі львів’яни та підприємці об’єдналися для закупівлі необхідного обладнання для лікарень.

Так, лікарня швидкої медичної допомоги отримала три надсучасні апарати штучної вентиляції легень, які допоможуть рятувати життя людей при тяжкій пневмонії. У разі потреби їх застосовуватимуть для пацієнтів із коронавірусом. Військовому госпіталю у Винниках обладнання для пацієнтів із проблемами диханням передав благодійний фонд Петра Порошенка.

Благодійний Фонд «Рідні разом» з партнерами закупили для потреб Львівщини 20 апаратів штучної вентиляції легень.

Також з ініціативи громадсько-політичного діяча Ігоря Васюника у Львові працює безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868.

Активіст, голова благодійного фонду «Гуманітарні ініціативи» Богдан Цюваник налагодив у Львові виробництво захисних пластмасових екранів для медиків. Завдяки допомозі меценатів вже вдалося виготовити перші 200 штук. Усі, хто бажає долучитися до виготовлення захисних щитів для медиків, можуть писати СЮДИ.

Готель на вул. Пилипа Орлика зголосився безкоштовно приймати на ночівлю львівських медиків. Аналогічну ініціативу підтримав готельний комплекс, що розташовний під Львовом.

Гарнізонний храм святих апостолів Петра і Павла розпочав збір коштів для придбання апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ), тестів для COVID-19 та захисного одягу для медиків. Завдяки благодійникам та небайдужим львів’янам храму вдалося зібрати потрібну суму грошей та придбати для Львівської обласної інфекційної лікарні апарат ШВЛ. 

У Центрі соціальних служб соціального обслуговування, що на вул. Театральній, 10 працює пункт збору для допомоги одиноким потребуючим людям під час карантину.

ЛОДА запустила сайт допомоги лікарням Львівщини STOP COVID-19, де публікують перелік необхідних ліків та медобладнання для протистоянню коронавірусу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *