ОСТАННІ НОВИНИ

На COVID-19 на Львівщині протестували понад 9 тисяч людей

Вероніка Рой

|

На Львівщині продовжують проводити експрес-тестування на COVID-19 громадян, які повернулися із-за кордону. 16 квітня перевірили ще понад 800 людей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

 

Упродовж 16 квітні тестування здійснювалось у всіх районах Львівщини. Перевірити вдалось864 осіб.  Жодна людина не відмовились від проходження тестування.

Результати 862 осіб є негативними, натомість у двох людей – позитивні.

У разі, коли експрес-тести осіб є позитивними – аналіз скеровують на тест ПЛР і вже після результатів полімеразно-ланцюгової реакції у людини можуть підтвердити наявність коронавірусної інфекції.

Зазначимо, мобільні бригади на сьогодні вже протестували на коронавірус 9364 особи.

Експрес-тести на виявлення коронавірусу серед мешканців Львівщини розпочали наприкінці березня. У районах області першочергово тестували людей, що прибули з-за кордону. У ЛОДА анонсували масове тестування населення на коронавірус, а за відмову обіцяли карати.

Швидкі тести на COVID-19 у Львові почали робити 30 березня. Першочергово їх пройдуть понад 6000 людей. Втім тестування роблять не всім жителям, а водіям громадського транспорту, медикам та соцпрацівникам. Нещодавно до цього списку додали й священників. Загалом у місті збираються перевірити 500 священнослужителів усіх конфесій. Про перші результати експрес-тестів отців читайте за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, достовірність експрес-тестів на коронавірус є дуже низькою, адже дозволяють виявити в організмі не сам вірус (чи його відсутність), а лише антитіла, які починають вироблятись лише на 5-6 день після появи симптомів. Тому для ефективної боротьби з коронавірусом потрібне проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР). Такі ПЛР-рести робить обласний лабораторний центр МОЗ і ще три лабораторії у Львові.

Втім навіть якщо результати аналізів підтверджують коронавірусну інфекцію, це жодним чином не змінює підхід до лікування хворого. Адже специфічного лікування хворих на COVID -19 досі немає,  хворобу лікують залежно від симптомів.

Детальніше про достовірність тестів на COVID-19, коли і в яких випадках їх потрібно робити, можна дізнатися за цим посиланням.

Як писав Львівський портал, коронавірус на Львівщині «підхопили» уже 166 людей. Восьмеро осіб померли. Про двох останніх померлих стало відомом 16 квітня. Так, від коронавірусу померла 52-річна жінка та 66-річний військовий.

Також шестеро людей в області вже встигли одужати.

Додамо, у Львові також діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *