ОСТАННІ НОВИНИ

Восьмий загиблий від коронавірусу на Львівщині – військовий

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 16 квітня, в реанімації обласної інфекційної лікарні від коронавірусу помер військовий. Це вже друга смерть у Збройних Силах України від COVID-19. Про це Львівському порталу повідомили у Командуванні Медичних сил ЗСУ.

 

Скільки років було військовому, у ЗСУ не кажуть. Втім пояснюють, що перші ознаки – висока температура і утруднене дихання – у чоловіка з’явились ще 1 квітня.

Через погіршення самопочуття його 8 квітня госпіталізували у Львівську обласну інфекційну лікарню. Там його підключили до апарату штучної вентиляції легень (ШВЛ), необхідне лікування отримував у реанімаційному відділенні.

Коронавірусну інфекцію у військового підтвердило ПЛР-тестування 12 квітня. Однак вранці 16 квітня він помер.

«Крім гострої респіраторної хвороби Covid-19, у чоловіка були супутні захворювання. Висловлюємо співчуття близьким та рідним», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що Львівська ОДА і міськрада Львова повідомила про восьму смерть від коронавірусу. В реанімації інфекційної лікарні 16 квітня помер 66-річний чоловік із Яворівського району. СОVID-19 у нього підтвердив ПЛР-тест.

Додамо, що станом на 16 квітня у ЗСУ зафіксували 28 хворих на коронавірус. На початку квітня від COVID-19 померла військова однієї з частин в Івано-Франківській області. А нещодавно у ЗСУ повідомили про перший випадок одужання від коронавірусної інфекції.

Як писав Львівський портал, коронавірус на Львівщині «підхопили» уже 166 людей. Восьмеро осіб померли, ще шестеро встигли одужати.

Додамо, у Львові також діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *