ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині троє з семи порушників карантину самоізолювалися лише на один день

Андрій Котенський

|

За добу на кордоні співробітники Держприкордонслужби виявили відразу сімох осіб, які порушили правила самоізоляції. Більшість з них зупинили на Львівщині під час виїзду в Польщу. Про це Львівському порталу повідомили у Державній прикордонній службі України.

Четверо з сімох порушників прибули в пункт пропуску «Краківець», що на Львівщині. Троє з них – два чоловіка та одна жінка – їхали одним автомобілем. Під час перевірки за базами даних, з’ясувалося, що ці особи лише 6 квітня приїхали в Україну з-за кордону. Тоді, у пункті пропуску усі вони підписали згоду та мали перебувати на добровільній самоізоляції до 20 квітня, але вже за добу знову опинилися на кордоні.

За даним фактом прикордонники поінформували співробітників Національної поліції, які склали на порушників протоколи адмінпорушень.

Варто наголосити, що в’їжджаючи в Україну під час карантинних обмежень вже 155 тисяч осіб дали згоду на добровільну самоізоляцію. Інформацію про цих громадян прикордонники вносять до бази даних. У разі, якщо такі особи протягом двох тижнів з моменту підписання згоди знову з’являються на кордоні, співробітники Держприкордонслужби інформують про них Нацполіцію для подальшого правового реагування.

Загалом на державному кордоні України вже виявлено майже 30 осіб, які порушили правила самоізоляції.

Раніше Львівський портал повідомляв, що Українці, які прилетіли двома евакуаційними рейсами із курортного Балі через Доху в Київ, саботують процес 14-денної обсервації в готелі, який виділила держава. В одного із пасажирів рейсу з Дохи підозра на коронавірус.

29 березня в Борисполі евакуйовані з В’єтнаму українці намагалися уникнути  обсервації та тікали з аеропорту.

Як відомо, президент Володимир Зеленський пообіцяв, що для припинення поширення коронавірусу, який ввозять українські туристи та заробітчани з-за кордону із 29 березня буде повністю зупинений в’їзд пасажирів в Україну. Однак після цього рух поїздів та евакуаційних рейсів із потенційно хворими українцями не припинили.

Відтак кабінет міністрів вирішив зробити обов’язковою обсервацію для тих українців, які повертаються з-за кордону.

Як відомо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав тривати щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. А вже 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. 

За порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

20 березня мерія Львова дозволила накладати штрафи за порушення карантину ще й деяким посадовцям та «муніципалам». Всі деталі – тут.

Нагадаємо також, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *