ОСТАННІ НОВИНИ

Антикоронавірусні заходи у Львові: мерія рекомендує перенести масові заходи

Соломія Головіна

|

У Львові під час першого засідання штабу прийняття оперативних рішень в умовах загрози коронавірусної епідемії сьогодні, 4 березня, рекомендували перенести проведення масових заходів та обмежити відрядження за кордон на невизначений термін. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Це питання підняла очільниця штабу, заступниця міського голоси з гуманітарних питань Галина Слічна, оскільки незабаром у Львові мали б відбуватися відкриті кубки Львова з різних видів спорту, великодні ярмарки тощо.

«Минулого тижня у нас мала відбутися велика конференція за участі делегації з Турину. Але оскільки там відбувся спалах коронавірусу, то самі гості з Італії поставилися з розумінням до перенесення цього заходу на невизначений термін. Також важливо правильно врегулювати питання з відрядженням за кордон. Наші колеги з Німеччини працюють за також схемою: після відрядження за кордон людина не виходить на роботу, а впродовж тижня залишається вдома на домашній обсервації. Нам потрібно вибудувати свою стратегію дій», – зазначила начальниця управління культури ЛМР Христина Береговська.

Також погодили рекомендацію для закладів протягом трьох місяців не використовувати сушки для рук, а замінити їх паперовими рушниками.

Водночас управляючі компанії та супермаркети закликали закупити станції гігієни рук.

«Зараз у Львові триває реформа сфери ЖКГ. У нас почали працювати управляючі компанії. До них щодня приходить дуже багато людей. Ми для них купили стійки для гігієни рук. Йдеться про наші комунальні управляючі компанії. Проте є також приватні управляючі компанії, будинки ОСББ і будинки на самообслуговуванні, які є в зоні ризику. Потрібно, щоб вони також встановили в себе дезінфектори. Також велика кількість людей відвідує супермаркети. Однак і там немає стійок для гігієни рук. Тому на цьому теж потрібно закцентувати і просити їх забезпечити ці речі», – зауважила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства ЛМР Ірина Маруняк.

Також додамо, щоби запобігти поширенню респіраторних захворювань, а також для додаткового захисту мешканців, людей з високою температурою в поліклініках міста прийматимуть в окремих кабінетах. Водночас, сімейні лікарі також виїжджатимуть на виклики додому до тих пацієнтів, які мають високу температуру тіла – більше 38 градусів.

«10 днів тому ми прийняли рішення використовувати певні механізми дій. Перше – обдзвін пацієнтів, які записалися на прийом, медичною сестрою сімейного лікаря для з’ясування причин, з чим людина йде на прийом. Якщо має ознаки гострого респіраторного захворювання – то одразу даються рекомендації, в який кабінет зайти, або ж взагалі не йти, якщо висока температура тіла. Друге – якщо висока температура тіла – більше 38 градусів, до цих пацієнтів сімейні лікарі виїжджатимуть на виклики додому», – розповів начальник міського управління охорони здоров’я Володимир Зуб.

Як повідомляв Львівський портал, в рамках комплексного плану протиепідемічних заходів щодо коронавірусу у Львові вирішили закупити антисептики для рук та диспансери для гігієнічного дозування, які встановлять у школах, лікарнях, ЦНАПах міста та інших місцях масового скупчення людей.

Водночас ми інформували, що у львівському аеропорту почав діяти особливий режим безпеки. Кожному, хто прилітає до Львова, вимірюють температуру спеціальними інфрачервоними безконтактними термометрами. Процедура займає не більше 10−15 секунд.

Додамо, що Львів досі не отримав жодної тест-системи, яка б діагностувала у людей коронавірус.

Як відомо, що у Червнівцях лабораторно підтверджено перший випадок інфікування коронавірусом.

Детальніше про коронавірус читайте тут: симптоми, хто у зоні ризику і де лікуватися у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *