ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський розповів про переговори у Ватикані

Маркіян Рой

|

Президент Володимир Зеленський прибув до Ватикану на зустріч з Папою Римським Франциском. Про це повідомив глава держави Володимир Зеленський.

Основним питанням під час зустрічі із Папою Франциском було повернення українців із російського полону. Президент сказав, що Україна розраховує на сприяння Святого Престолу.

«Для всіх нас в Україні залишається надзвичайно болісними питаннями все, що стосується полонених і депортованих людей. Це дорослі та діти, багато цивільних, які зараз перебувають у тюрмах і таборах в Росії», – сказав Зеленський.

В Офісі президента розповіли, що зараз в полоні в Росії понад 400 жінок. Також точно підтверджено через Міжнародний комітет Червоного Хреста та інші джерела, що в полоні перебувають 1700 цивільних людей. Але їх може бути суттєво більшим.

Також Зеленський нагадав, що вчора стало відомо про смерть в російському полоні журналістки Вікторії Рощиної.

«Для багатьох українських журналістів, які знали Вікторію, її загибель – це справжній удар. І в російському полоні залишаються ще багато інших журналістів, громадських діячів, керівників громад з окупованої території, навіть просто звичайних людей, які були захоплені під час російської окупації», – зазначив він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ОПУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *