ОСТАННІ НОВИНИ

Росіян в армію Кремль заманює мільйонними виплатами і пропагандою, – ГУР

Наталя Дуляба

|

Путінський режим наразі уникає оголошення загальної мобілізації, побоюючись суспільної дестабілізації, тому росіян заманюють в окупаційну армію мільйонними виплатами. Фінансового ресурсу на це Росії вистачить принаймні до кінця 2024 року. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Так, для заміщення втрат особового складу на війні в Україні РФ викорситовує фінансовий інструмент, щоб якомога довше уникати загальної мобілізації. В українській розвідці кажуть: у Москві побоюються, що відповідне рішення загострить соціальну напругу та може призвести до небажаних протестів у великих містах.

Влітку та на початку осені 2024 року кремлівські технологи розпускали чутки, нібито після так званих «муніципальних виборів», які відбулись 8 вересня, на Росії одразу оголосять загальну мобілізацію.

«Таким чином путінський режим вчергове тестував настрої російського населення і, вочевидь, їхня динаміка не надто задовольняє вождів держави-агресора.Тож основним фактором, який наразі дозволяє Росії зволікати з рішенням про загальну мобілізацію, і надалі залишаються гроші», – кажуть у ГУР.

При цьому Кремль постійно піднімає розмір стартової виплати за підписання контракту, у деяких регіонах РФ він вже сягає кількох мільйонів рублів. Все це, вважають в українській розвідці, свідчить про зменшення кількості охочих загинути в лавах окупаційної армії.

За оцінками московитів, наявний фінансовий ресурс дозволятиме їм заміщувати втрати без оголошення загальної мобілізації принаймні до кінця 2024 року.

Водночас іще однією проблемою росіян є відсутність так званих «ідейних» солдатів серед маси. Тому на пунктах комплектування новобранцям армії РФ видають спеціальні пропагандистські методички.

«У цих паперах для ідеологічної обробки наведено традиційні штампи про “підлий Захід і блок НАТО”, “денацифікацію”, “адін народ” та іншу пропагандистську маячню про “захист Росії” під час війни в Україні», – йдеться у повідомленні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *