ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко вдруге здав аналізи: цього разу – антидопінговій асоціації VADA

Соломія Головіна

|

Чинний президент України та кандидат на посаду голови держави Петро Порошенко у середу, 10 квітня, вдруге здав аналізи. Цього разу проби на стадіоні «Олімпійський» в нього взяли представники міжнародної організації VADA (Voluntary Anti-Doping Association), яка перевіряє на допінг професійних боксерів і бійців мішаних єдиноборств. Про це повідомляє DW.

 

Після здачі аналізів Порошенко закликав зробити те саме іншого кандидата в президента Володимира Зеленського.

«Перш за все хочу підтримати пана Володимира Кличка, тому що це не забаганка, а абсолютно необхідна процедура, щоб 45-мільйонна нація мала переконання, що претендентом не зможе стати людина яка має залежність від наркотиків і алкоголю. Наголошую, що я не стверджую, що пан Зеленський є наркоманом. Але є прозорі процедури, які мають довести, що кандидат на посаду президента не має залежностей», – заявив Порошенко.

Зеленський, однак, не прийде здавати аналізи. «Було питання у здачі аналізів – аналізи здали. Хто вже як здав: хто здавав у незрозумілому медпункті, а хтось – у лабораторії», – повідомив політичний консультант Зеленського Дмитро Разумков, цитує видання «BBC News Україна». Він зазначив, що «далі треба вже не аналізи здавати, а йти на дебати». За словами Разумкова, Зеленський готується до дебатів 19 квітня на НСК «Олімпійський».

Раніше український боксер, екс-чемпіон світу Володимир Кличко закликав кандидатів на посаду президента України Петра Порошенка і Володимира Зеленського в другій половині дня прибути на НСК «Олімпійський» і здати аналізи представникам VADA, які зараз перебувають у Києві.

Як повідомляв Львівський портал, кандидат у президенти Володимир Зеленський у своєму відеозверненні закликав чинного Главу держави Петра Порошенка подебатувати з ним НСК «Олімпійський». Після цього Петро Порошенко дав відповідь, що приймає виклик, та згодом покликав Володимира Зеленського разом здати аналізи на вживання алкоголю і наркотиків.

Своєю чергою Зеленський відмовився здавати аналізи у медпункті стадіону «Олімпійський», як пропонував Петро Порошенко. Шоумен покликав Порошенка здати аналізи в приватній лабораторії «Євролаб», а потім опублікував свої результати «заднім числом».

Згодом у команді Петра Порошенка заявили, що хочуть аналізів волосся Зеленського, адже саме у ньому зберігаються наркотики протягом майже 90 днів.

4 квітня, Зеленський запропонував Тимошенко провести ці дебати в ролі ведучої і дав їй на роздуми 24 години, втім вона проігнорувала його пропозицію.

Нещодавно Петро Порошенко заявив, що чекатиме Володимира Зеленського на дебати 14 квітня на НСК «Олімпійський».

Додамо, що в ЦВК заявили, що офіційні дебати між кандидатами на пост Президента України Петром Порошенком і Володимиром Зеленським можуть проходити тільки в студії телеканалу «Суспільний». 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *