ОСТАННІ НОВИНИ

Аграріям Львівщини нагадують про роботу антирейдерської «гарячої лінії»

Соломія Головіна

|

Мешканцям Львівщини нагадують про роботу штабу із протидії рейдерських захоплень землі, де можна проконсультуватися та отримати кваліфіковану правову допомогу. Про це сьогодні, 27 червня, під час брифінгу повідомила заступник начальника управління – начальник відділу розвитку аграрної інфраструктури, земельних відносин департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Тетяна Борушок, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«В області відновив роботу оперативний штаб, мешканці можуть телефонувати на «гарячу лінію» за тел.: 097-54-97-118, 098-322-65-73, (032)-235-02-86. Також аграрії і мешканці можуть звертатися з різноманітними питаннями щодо земельних відносин і правового використання земельних наділів, зателефонувавши у наш департамент за номером: (032) 255-05-72», – зазначила посадовиця.

Додамо, що  до складу антирейдерського аграрного штабу входять представники поліції, прокуратури, СБУ, Держгеокадастру Львівщини, управління юстиції Львівщини, департаменту агропромислового розвитку ЛОДА.

«Це є площадка комунікації швидкого реагування усіх органів державної влади на будь-які звернення громадян, юридичних осіб, власників, орендарів щодо незаконних захоплень чи порушень у сфері земельних питань.  Відповідно, кожен, хто вважає, що його права порушені, шляхом самовільного захоплення земельних ділянок, має право звернутися у даний штаб, скерувавши звернення. Якщо є склад кримінального правопорушення, воно скеровується у правоохоронні органи…», –  пояснила заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Львівській області Оксана Куманська-Нор.

Своєю чергою Тетяна Борушок додала, що станом на 23 червня в антирейдерський аграрний штаб надійшло 18 звернень, з них 8 скерували d правоохоронні органи.

«У нас в області нема як такого рейдерства. Люди звертаються у антирейдерський штаб з питаннями самовільного захоплення земельних ділянок, нецільового використання, проблематичних питань щодо паювання. Це прості, банальні питання, які стосуються землекористування. Людям надають роз’яснення, як діяти в тому чи іншому випадку, якщо є самозахоплення землі, звернення скеровують у правоохоронні органи і відкриваються кримінальні справи», – зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *