Василь Склярський, в.о. заступника міського голови з питань інженерного будівництва: “Кредит Світового Банку й досі не спрацював через затягування міністерства фінансів України”

|

“Кредит Світового Банку й досі не спрацював через затягування Міністерства фінансів України, яке є позичальником кошів СБ, чисто паперових процедурних питань – проходження коштів між СБ, генпідрядною організацією датською фірмою “Peer Aarslef” та “Львіводоканалом”. Учора з того приводу відбулося засідання міжвідомчої робочої групи Кабміну, де Мініфін запевнив, що протягом тижня виконає всі процедурні питання у напрямку роботи живих коштів.

Гроші СБ вже використовуються (реалізовано близько 4 мільйонів гривень) на оплату послуг консультантів, технічний нагляд, на аудиторські послуги тощо. Але, власне, на реконструкцію водопроводів гроші не запрацювали. Не має в цьому вини ні водоканалу, ні міської ради. Ми вчасно подали документи і вчасно все зробили. Тому учора Львів, Мінфін та Кабмін домовилися, що всі перешкоди, будуть зняті. А Мінфін, “Львівводоканал” та виконавча влада нашого міста утримаються від різких виступів у пресі. На друге листопада ми також домовилися провести позачергове засідання Міжвідомчої робочої групи Кабміну в Києві для того, щоб проаналізувати учорашнє рішення і дати йому оцінку. Зараз у Львові з робочою поїздкою перебуває місія Світового Банку. Вона працює у “Львівводоканалі” три дні, а у четвер візьме участь робочій нараді в Києві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *