ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові продовжили програму співфінансування відновлення дверей та вікон

Андрій Котенський

|

У Львові до 2029 року продовжили Програму співфінансування відновлення дверей та вікон в будинках історичного ареалу міста. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

У Львові в співфінансуванні з мешканцями продовжать відновлювати вікна та двері у житлових будинках, що розташовані на території історичного ареалу Львова. Сьогодні на пленарному засіданні затвердили відповідну міську Програму співфінансування до 2029 року. Попередня подібна програма, що працювала з 2018 року, завершила свою дію. Про це розповів керівник ЛКП «Бюро спадщини» ЛМР Павло Богайчик.

За його словами, частки співфінансування та умови участі у програмі для мешканців залишаються незмінними.

«Сьогодні затвердили нову програму, яка стосується відновлення вікон і брам в будинках в межах історичного ареалу, які побудовані до Другої світової війни.

У новій програмі деталізовано термінологію та внесено технічні зміни. Заявки, прийняті в попередні періоди, будуть реалізовані в межах нової програми. Частки співфінансування при відновленні брам та вікон, а також при заміні пластикових вікон на дерев’яні, залишаються незмінними», – пояснив Павло Богайчик.

Відтак, фінансування у межах вже нової програми здійснюватиметься за тим же принципом: 70% вартості робіт з відновлення брам оплачує Львівська міська рада через координатора – ЛКП «Бюро спадщини», а 30% – мешканці. При реставрації вікон співфінансування здійснюється у співвідношенні 60% на 40% відповідно. А в разі заміни металопластикових вікон на дерев’яні  частки співфінансування становлять 50% на 50%.

Нагадаємо, Програма співфінансування відновлення брам та вікон у житлових будинках, що розташовані на території історичного ареалу Львова діяла з 2018 року. За час її дії в будинках історичного ареалу відновили 204 брами та 149 вікон. Крім того, з пластикових на дерев’яні замінили ще 23 вікна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *