ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ затримала зрадницю, яка наводила російські авіабомби на Сумщину

Олег Дерев’янко

|

СБУ затримала жінку, яка готувала серію повітряних ударів по Сумщині, у тому числі із застосуванням керованих авіабомб. Про це повідомляє Служба безпеки України.

За даними відомства, щоб виконати завдання фігурантка мала знайти місця розташування українських військ, відмітити їхні координати на карті і передати «звіт» окупантам. Для цього вона під виглядом звичайної громадянки оглядала прикордонну місцевість і таємно фіксувала «потрібні» об’єкти на камеру свого телефону. Основними цілями ворога були оборонні позиції ЗСУ у 5-кілометровій зоні поблизу державного кордону України.

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігурантки і затримали її «на гарячому», коли вона намагалась зробити нову розвідувальну вилазку.

Повідомляється, що місцева жителька є прихильницею рашизму. Після початку повномасштабного вторгнення рф вона поширювала антиукраїнські наративи в російських соцмережах. Це привернуло увагу фсб, і згодом була завербована ворожою спецслужбою.

Спочатку зрадниця шпигувала для окупантів у прикордонному районі, де вона проживала. Але після його обстрілу рашистами жінку разом з її односельцями евакуювали до іншого населеного пункту Сумщини. Там вона оформилась як переселенка і планувала за завданням фсб надалі збирати розвіддані про Сили оборони.

Під час обшуку у затриманої вилучено мобільні телефони, які вона використовувала для спілкування з російським куратором.

Слідчі повідомили їй про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вона знаходяться під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *