ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затвердили перелік місць для паркування електросамокатів

Андрій Котенський

|

У Львові на пленарному засіданні міськради затвердили перелік місць для розвантаження та паркування електросамокатів. Йдеться про 79 локацій, розташованих в основному у центральній частині міста. А також – в районі приміського та залізничного вокзалів і спорткомплексу СКА. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Оператори прокатних станцій мають укласти відповідні угоди з управлінням комунальної власності та сплачувати до міського бюджету кошти за оренду цих місць.

«Затверджено перелік місць для вивантаження та паркування електросамокатів у Львові. Операторів прокату електросамокатів – «Е – Вінгс» та «Болт» – зобов’язано укладати відповідні договори оренди конструктивних елементів благоустрою, щоб ця діяльність оподатковувалась і кошти за оренду місць, які займають самокати, надходили до міського бюджету. Також відповідні районні адміністрації мають ознакувати ці місця», – зазначив Олег Забарило.

Посадовець нагадав, що минулого року місто та оператори послуг прокату електросамокатів у Львові підписали Меморандум про співпрацю. Документ затверджений рішенням виконкому.

«Він врегульовує багато питань, що стосуються діяльності з прокату електросамокатів. Це є і обмеження швидкості, і визначення локацій для розвантаження, і інші як рекомендаційні, так і обов’язкові норми, яких мають дотримуватися оператори послуг прокату електросамокатів», – додав Олег Забарило.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *