ОСТАННІ НОВИНИ

Під час боїв за Авдіївку в російський полон потрапили 25 військових, – Сирський

Маркіян Рой

|

Збройні сили України й вся держава докладають зусиль, щоб звільнити з полону українських військових, які прикривали відхід з Авдіївки. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський в інтерв’ю Укрінформу.

Він зазначив, що російські пропагандисти намагаються використати різні відео з полоненими українськими воїнами для дискредитації Сил оборони України, психологічного тиску та поширення паніки серед українців.

«Хочу сказати цим солдатам, якщо вони мене почують, їхнім родинам: ми нікого не забули й робимо все, щоб визволити цих військовослужбовців із ворожого полону. До цих зусиль повною мірою залучені як керівництво нашої держави, так і Головне управління розвідки Міноборони та командування Збройних сил», – сказав Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ додав, що лише в період з 10 жовтня 2023 року до 17 лютого 2024 року на Авдіївському напрямку російські війська втратили: 47 186 солдатів, 364 танки, 748 бойових броньованих машин, 248 артилерійських систем та 5 літаків. Також Сили оборони від початку Авдіївської оборонної операції на цьому напрямку взяли в полон 95 окупантів.

Передісторія

17 лютого Збройні Сили України вийшли з Авдіївки на Донеччині, аби уникнути ворожого оточення.

Згодом українським військовим довелося відступити з позицій у Ласточкиному – селі, розташованому відразу біля Авдіївки. Офіційно в ЗСУ цей маневр підтвердили 26 лютого. Після цього війська РФ взялись із трьох сторін штурмувати сусідню Орлівку.

27 лютого в ЗСУ заявили про відхід зі ще двох сіл біля Авдіївки –Степового та Сєверного.

Ввечері 28 лютого 3 штурмова бригада вибила росіян із Красногорівки (теж біля Авдіївки), куди вони напередодні зуміли зайти війська РФ.

29 лютого Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що українські військові вибили окупантів, які прорвались на околицю Орлівки (теж біля Авдіївки). За словами генерала, окремі командири допустились прорахунків на певних напрямках фронту, але їх вдалося виправити.

1 березня командувач ОСУВ «Таврія» Олександр Тарнавський заявив, що на Авдіївському напрямку триває оборонна операція, а подекуди наші війська навіть відновлюють втрачені позиції.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *