ОСТАННІ НОВИНИ

У Румунії біля кордону з Україною впав безпілотник

Маркіян Рой

|

Міністерство оборони Румунії повідомило, що на румунській території знайшли фрагменти, схожі на дрон, поблизу річки Дунай і кордону з Україною. Про це йдеться в заяві Міністерства оборони, пише Європейська правда.

Елементи ймовірного безпілотника знайшли на сільськогосподарських угіддях на острові Велика Бреїла.

«Міністерство національної оборони спільно зі спеціалізованими структурами Системи національної оборони, громадського порядку та національної безпеки у п’ятницю, 29 березня 2024 року, проводить за спеціальними оперативними процедурами розслідування події, яка сталася», – йдеться в повідомленні.

CNN Antena 3 стверджує, що уламки знайшли за 12 км від міста Бреїла. Падіння дрона незабаром після півночі, за повідомленням, супроводжувалося гучним ударом.

Почувши звук, місцеві вийшли зі своїх будинків і зателефонували надзвичайним службам. Невдовзі територію оточили поліція та слідчі.

За даними джерел, це був російський дрон, який мав атакувати українські порти на Дунаї і, швидше за все, у нього відмовила система наведення GPS.

Це приблизно п’ятий чи шостий інцидент з падінням безпілотників на румунській території у той час, як Росія атакує українські порти на Дунаї. НАТО і румунські офіційні особи заявили після подібних інцидентів у минулому, що вони не знайшли доказів будь-якої навмисної атаки, спрямованої на Румунію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *