ОСТАННІ НОВИНИ

Через ракетні обстріли зафіксовано знеструмлення у двох областях

Андрій Котенський

|

Ворог атакував дронами та ракетами енергетичні об’єкти у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях. У деяких регіонах застосовані аварійні відключення. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За даними Міністерства енергетики України, на Дніпропетровщині обстріляні об’єкти теплової генерації. Також ворог завдав удару по енергетичному об’єкту в Івано-Франківській області – є пошкодження обладнання.

Внаслідок ударів по об’єктах генерації у Дніпропетровcькій, Черкаській та Кіровоградській областях є пошкодження обладнання.

Через пошкодження обладнання НЕК «Укренерго» є мережеві обмеження та відповідно неможливість передати необхідний для споживачів обсяг електроенергії у Харківській області – у регіоні діють графіки погодинних відключень. На Дніпропетровщині після ранкової ворожої атаки застосовуються аварійні відключення. Знято обмеження на споживання електроенергії в Одеській і Хмельницькій областях.

Під час ракетного ворожого удару був обстріляний один з об’єктів газової інфраструктури у західному регіоні країни. Наслідки з’ясовуються.

Внаслідок несприятливих метеоумов через обрив та пошкодження мереж знеструмлено 212 населених пунктів у Хмельницькій, Львівській, Закарпатській, Чернівецькій областях та на Прикарпатті.

Як відомо, у п’ятницю, 29 березня, о 02:12 у Львові та області почали лунати сирени повітряної тривоги. Всіх закликали перейти в укриття через загрозу ударів дронів.

Ударні БпЛА зафіксовали у напрямку Стрийського району Львівщини. На Львівщині працювала ППО.

В областях, де оголошена тривога, також виникла ракетна небезпека. Росія атакувала Україну «Кинджалами». Ракети зафіксували у небі Львівщини.

Під час нічної атаки ППО збила 84 із 99 дронів та ракет.

Львівщину вразило два «Кинджали». Пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *