ОСТАННІ НОВИНИ

Громада Львова скерувала дітям захисників ще майже 7 млн грн. Як отримати допомогу

Андрій Котенський

|

Виконком Львівської міської ради затвердив нові списки на надання допомоги у 50 тисяч гривень дітям загиблих захисників і захисниць України та дітям військових з інвалідністю 1-ї групи (отриману через війну). У списку виплат, які надаються коштом громади Львова, 134 дитини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Зараз виплату отримають 134 дитини, батьки/опікуни яких подали заяви про таку допомогу до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій. Загальна сума виплати складе 6,7 млн грн.

Загалом цю допомогу вже надали 496 дітям (279 дітей у 2023 році та 217 – у 2024 році). Загальна сума виплат склала 24,8 млн грн.

Зазначимо, йдеться про щорічну адресну одноразову допомогу кожній дитині в розмірі 50 тисяч гривень на навчання та оздоровлення (до досягнення повноліття). Для отримання допомоги один з батьків або законний представник (опікун) подає заяву до Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій, що на вул. Пекарській, 41. Зразок заяви про отримання такої допомоги – у положенні.

Контакти Львівського центру надання послуг учасникам бойових дій: м. Львів, вул. Пекарська, 41 (головний офіс) та вул. Генерала Чупринки, 85 (відділення центру). Телефон: 0739628325. Сторінка у Facebook.

Як відомо, наприкінці 2023 року у Львові затвердили нову комплексну програму підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, аби максимально допомогти і підтримати їх. Сюди включили багато різних напрямків: матеріальні виплати, соціально-психологічну допомогу, медичне лікування і відновлення, фінансові ваучери для розвитку бізнесу, допомогу у працевлаштуванні та навчанні, відпочинок і дозвілля тощо. На реалізацію програми у 2024 році місто передбачило понад 480 мільйонів гривень. Вона реалізовуватиметься до 2026 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *