ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський «бомонд» в Edem Resort зміг зібрати для ЗСУ аж 115 тис. грн

Андрій Котенський

|

Учасники розкішної вечірки в Edem Resort зібрали гроші лише на 7 FPV дронів. Результат благодійного заходу – на рівні шкільних ярмарків та сільських зборів на Львівщині. Про це повідомляє LVIV.MEDIA.

Гості благодійного вечора, організованого глянцевим журналом «П’ємонт» 29 березня у п’ятизірковому відпочинковому комплексі Edem Resort Medical & SPA, пожертвували на закупівлю БпЛА для 80-ї Галицької десантно-штурмової бригади всього 115 тисяч гривень. За ці гроші купили аж 7 FPV дронів FlyFish 7. Одна із власниць журналу, Марта Кавецька, підтвердила цю інформацію.

Журналісти оцінили масштаб заходу та порівняли орієнтовні витрати на його організацію із результатом збору. Схоже, після скандалу із розкішним весіллям Ростислава Ільницького та Роксолани Москви місцевий «бомонд» вирішив не відмовлятись від звички влаштовувати пафосні зібрання. Однак тепер виправдовує свою показну розкіш символічною допомогою військовим.

Сума зібраних коштів виглядає неспівмірною із масштабом заходу: в одному з найдорожчих відпочинкових комплексів західної України зібрались близько 150 бізнесменів, блогерів та відомих львів’ян. З відео зрозуміло, що гості розважались на фуршеті, для них влаштували дитячий показ вечірніх та народних костюмів. Учасників вечора розважали співаки Андрій Кіше, Наталка Карпа та гурт «Рандеву». Ведучим вечора був шоумен Володимир Такудіс. Дрес-кодом заходу був Black Tie.

«Серед гостей були відомі у Львові підприємці: власниця мережі дитячих садочків Юлія Гетьман, власник мережі стоматологічних клінік Ярослав Заблоцький, львівська дизайнерка Інна Леон, Ольга Філатова-Кривецька, дружина підприємця та колишнього нардепа, власника Edem Resort Ігоря Кривецького. Гості свята хизувались дорогим вбрання та аксесуарами. Тут варто зауважити, що в середньому кожен учасник вечірки задонатив близько 600 гривень. До прикладу, вартість оригіналів жіночих сумок, які засвітились на вечорі – від 1 до 5 тисяч доларів», – повідомляє LVIV.MEDIA.

Співвласниця журналу «П’ємонт» Анастасія Хрищук на вечірку прийшла у зеленій сукні, схожій на сукню від української дизайнерки вартістю 500 доларів. Також вона прикрасила себе перснем та сережками, дуже схожими на прикраси Van Cleef & Arpels

Марта Кавецька розповіла, що «100 тисяч було зібрано на банку, 5 200 поклали в скриньку готівкою, 10 500 додала від себе керівниця об’єднання добровольців, на чию банку і був відкритий збір. Це все в гривнях. Загально вийшло 115 500. Сім дронів». Вона також розповіла, що гості заходу жертвували гроші на свій розсуд, і якоїсь визначеної суми не було.

На питання про те, скільки грошей було витрачено на організацію вечора Марта Кавецька відмовилась відповідати: «Це комерційна таємниця. Вечір був благодійний, але ми це організовували не на благодійних умовах». На питання чи оплачував журнал оренду залу та фуршет Марта Кавецька відповіла: «А як ви думаєте? Що нам безкоштовно все дають? Техніка, це все було оплачено». Про гонорари співаками організаторка теж відмовилась розповідати, назвавши цю інформацію комерційною таємницею.

Ми зателефонували в Edem Resort & Spa, представившись організаторами благодійного аукціону та запитали скільки коштують їхні послуги. Нам розповіли, що оренда залу, в якому влаштували розвагу 29 березня, коштує 7 тисяч доларів США. Однак, якщо захід є благодійним, то його організаторам можуть зробити знижку. До слова, за 7 тисяч доларів можна купити 17 дронів FlyFish 7. Також в Edem Resort & Spa розповіли, що власного звуку і світла для організації концерту вони не надають, його потрібно привозити і налаштовувати із собою. В одній із львівських саунд-студій нас зорієнтували в цінах на таку послугу: щонайменше 200 тисяч гривень (ціна 12 дронів FlyFish 7).

Якщо оцінити гонорар виконавців Кіше, Наталки Карпи та гурту «Рандеву», а також ведучого Володимира Такудіса у 200 тисяч гривень на всіх, а вартість фуршету у 250 тисяч, то можна припустити, що на розваги для еліти витратили суму, за яку бійцям 80-ї ОДШБр можна було б купити щонайменше 60 FPV дронів.

Раніше Львівський портал повідомляв, що нагородили дев’ятирічного волонтера з Львівщини Юрія Напору, який зібрав понад 3 млн грн на потреби українських військових.

Першокласник зі Львівщини продав свою колекцію машинок, щоб купити дрон для ЗСУ. Школяр із Новояворівська власноруч виготовив 4000 окопних свічок. Бориславська школа на ярмарку зібрала понад 80 тис. грн для ЗСУ. Незряча школярка зі Львівщини співами у церквах зібрала 2 млн грн для ЗСУ.

Умомне фото: Edem Resort

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *