ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові тиждень «висів» Леокарт, але гроші за поїздки спишуть

Андрій Котенський

|

У Львові відновили коректну роботу системи е-квитка Леокарт, яка не знімала коштів за поїздки в громадському транспорті від 28 березня до 3 квітня. Підрядник вже розпочав обробку валідацій та списання коштів із загальних карток за поїздки у цей період, повідомляє пресслужба Львівсткої міськради.

У мерії розповідають, що черговий збій системи стався після хакерської атаки на систему е-квитка.

Як пояснили у ЛКП «Львівавтодор», актуальний баланс на картах буде відображатися після списання коштів за усі здійснені раніше валідації.

«Наразі відбувається поступове списання коштів із загальних ЛеоКарт за поїздки, які ви реєстрували після хакерської атаки. У цей період валідації у транспорті лише фіксувалися, сьогодні підрядник розпочав обробку цих валідацій і списання коштів. Актуальний баланс на картці буде відображатися після того, як спише кошти за всі успішно зареєстровані попередні валідації. «Зайвих» коштів ні в кого не знімає, а лише списує за успішно завалідовані квитки», – зазначили у ЛКП «Львівавтодор».

Львів’ян закликали зробити поповнення балансу карток ЛеоКарт, враховуючи кількість попередньо завалідованих поїздок за період 28 березня – 3 квітня, аби не утворювався від’ємний баланс і система не блокувала карток.

У комунальному підприємстві додали, що зараз реєстрації проїзду загальними ЛеоКарт проходять у штатному режимі, сума на карті змінюється одразу після оплати через валідатор.

Хакерську атаку на систему електронного квитка у Львові розслідує кіберполіція. Відкрито кримінальне провадження та тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що з 1 до 2 лютого поповнення ЛеоКарт було тимчасово недоступне у зв’язку з плановими технічними роботами та оновленням програмного забезпечення.

29 березня Львівська мерія повідомила про те, що у Львові тимчасово обмежено доступ до сервісів ЛеоКарт через позапланові роботи на одному з віддалених центрів зберігання інформації.

З 11 грудня 2023 року у всьому громадському транспорті Львова стала доступною онлайн-оплата проїзду. Можливість безкоштовної пересадки із транспорту та на транспорт, місячні абонементи, нічні маршрути і сам додаток ЛеоКарт наразі недоступні. Їх обіцяють відновити і впровадити у майбутньому.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *