ОСТАННІ НОВИНИ

Ядерна установка «Джерело нейтронів» знеструмлена через обстріли Харкова

Маркіян Рой

|

Ядерна установка «Джерело нейтронів», призначена для проведення наукових та прикладних досліджень, була знеструмлена через російський обстріл Харкова. Про це повідомила Державна інспекція ядерного регулювання України.

«Ядерна підкритична установка “Джерело нейтронів, засноване на підкритичній збірці, що керується лінійним прискорювачем електронів” (ЯПУ “Джерело нейтронів”) сьогодні о 08:30 ранку втратила зовнішнє електропостачання під час обстрілу м. Харків військами РФ», – йдеться у повідомленні.

У штатному режимі спрацювала система аварійного енергозабезпечення, у роботу були включені аварійні дизель-генератори. Станом на 12 годину радіаційна ситуація на майданчику була в межах норми, розповіли в державній інспекції.

Довідково

«Джерело нейтронів» призначене для проведення наукових та прикладних досліджень у галузі ядерної фізики, радіаційного матеріалознавства, біології, хімії, а також для виробництва медичних радіоізотопів.

Нагадаємо, у ніч на 4 квітня російські окупанти атакували Харків «Шахедами», влучання були у житлові будинки. Коли на місця прибули рятувальники, ворог завдав повторного удару, внаслідок чого загинули троє працівників ДСНС.

Також рашисти вбили ще одну цивільну людину, 12 осіб дістали поранення.

У результаті російської атаки «Шахедами» загинули Владислав Логінов, Сергій Байдалінов, Володимир Матюшенко, їм було 52, 32 та 41 рік.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *