ОСТАННІ НОВИНИ

За екс-радника Офісу президента Шила внесли 30 млн грн застави

Андрій Котенський

|

Колишнього радника Офісу президента і екс-голову одного з департаментів Служби безпеки України Артема Шила відпустили на волю за 30 млн грн застави, повідомляє Центр протидії корупції.

Також стало відомо, що один із адвокатів Шила сам є обвинуваченим.

​«Маємо дві новини щодо кейсу Артема Шила. Перша. За нього уже внесли 30 млн грн застави. Цю інформацію нам підтвердили у прес-службі ВАКС. Друга. Один із адвокатів Шила сам є обвинуваченим у справі НАБУ та САП. Йдеться про Сергія Тарасюка (на фото ліворуч). Він є фігурантом справи про можливе одержання 36 тисяч доларів київськими податківцями за сприяння у поверненні вилученого під час обшуку майна – йдеться у повідомленні ЦПК.

Після внесення застави Артем Шило має дотримуватися низки обов’язків, зокрема здати закордонні паспорти, носити електронний браслет.

Окрім того, йому заборонено спілкуватися з приводу обставин справи із головою ОП Єрмаком, його заступником Татаровим, міністром Камишіним, віце-прем’єром Кубраковим та низкою інших осіб.

У разі порушення обов’язків внесену заставу можуть стягнути у дохід бюджету.

Суть справи

На початку квітня НАБУ та САП заявили про викриття зловмисників, які розікрали 94,8 млн грн на закупівлях трансформаторів для «Укрзалізниці». Правоохоронці затримали лідера угруповання, співорганізатора та двох учасників.

За даними журналістів, очолив цю «схему» колишній радник Офісу президента України Артем Шило.

Слідство встановило, що саме він скерував в «Укрзалізницю» листа «Щодо загроз державній безпеці», який став підставою для відхилення пропозицій інших учасників закупівлі зі значно вигіднішими цінами.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *