ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни масовано атакували Харків «Шахедами»: серед загиблих – рятувальники

Маркіян Рой

|

В ніч на 4 квітня росіяни атакували Харків кількома групами безпілотників типу Shahed. Внаслідок атаки загинули четверо людей, серед них – троє рятувальників. Ще 12 людей отримали поранення. Про це повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов.

За словами міського голови, росіяни влучили безпілотними дронами типу Shahed по щонайменше трьох житлових будинках у Харкові. Перші вибухи пролунали близько 01:03, а повторний – о 01:50. На місцях влучань виникли пожежі.

У ДСНС повідомили, що внаслідок повторної атаки безпілотників двоє рятувальників загинули на місці події, ще один – помер по дорозі в лікарню.

«Рятувальники, які прибули за викликом на одну із адрес, зазнали повторного удару безпілотниками. Двоє з них від отриманих поранень загинули на місці, ще один помер по дорозі в лікарню. Поранень зазнав також один рятувальник. Пошкоджено три одиниці техніки ДСНС», – повідомили у прес-службі ДСНС.

Міський голова Терехов станом на ранок стверджує, що кількість постраждалих зросла до дванадцяти людей.

Серед постраждалих – медсестра Обласного центру екстреної медичної допомоги, яка приїхала на виклик та зазнала травм від повторного удару.

За даними очільника Харківської ОВА, загалом було випущено щонайменше 15 ворожих безпілотників, частину із них збили сили ППО. Влучання зафіксовані в Новобаварському районі, Слобідському, Салтівському районах міста. Загинули 4 людини. 12 зазнали травм різного ступеня: 3 у важкому стані, 5 середніх, інші легкі.

За даними Офісу генпрокурора, у Новобаварському районі Харкова задокументовано чотири влучання БпЛА в обʼєкти цивільної інфраструктури. Пошкоджено житлові будинки, магазини, торгівельні павільйони, аптеки, автомобілі, медичну установу.

Один з безпілотників влучив прямо у 14-поверхівку: пошкоджено з 8 по 12 поверх. Загинула 68-річна жінка.

Загалом внаслідок нічної атаки по Харкову 12 осіб отримали поранення: рятувальник, поліцейський, медична сестра та 9 мирних жителів.

Розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *