ОСТАННІ НОВИНИ

Колишній військовий налагодив схему переправи ухилянтів за кордон

Андрій Котенський

|

На Закарпатті затримали львівського ексвійськового, який за 9000 доларів США організував незаконний трансфер для двох військовозобов’язаних чоловіків. Про це повідомила спеціалізована прокуратура у сфері оборони західного регіону.

За даними відомства, повідомлено про підозру 37-річному колишньому військовому за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

«Підозрюваний підшукав двох чоловіків призовного віку, які хотіли уникнути мобілізації виїхавши за кордон, та пообіцяв влаштувати їм трансфер до Румунії. Такі послуги оцінив у 4 500 доларів США з особи», – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що організатор схеми наказав чоловікам прибути до Рахівського району, де зустрів їх і поселив до готелю, а згодом на приватному транспорті перевіз до власного помешкання. Наступного дня він ще раз розповів «клієнтам» про всі деталі плану, надав чіткі поради і вказівки та отримав частину коштів.

Затримали підозрюваного під час одержання 1500 доларів США авансу.

Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. Перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Тепер чоловіку загрожує від 7 до 9 років ув’язнення та  конфіскація майна.

За даними ZAXID.NET, колишній військовий є львів’янином.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *