ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові відбувся благодійний шаховий турнір

Олег Дерев'янко

|

У четвер, 4 квітня, у Львівському палаці мистецтв відбувся шаховий турнір з відомими українськими гросмейстерами, який проводиться другий рік поспіль. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОР.

Титуловані українські гросмейстери, переможці міжнародних турнірів Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Бєлявський, Адріян Михальчишин, а також ісландський шаховий гросмейстер і банкір Маргейр Петурссон протистояли 80-ти любителям шахів з Львівщини.

З ними змагалися школярі з різних районів області, військовослужбовці Збройних Сил України, ветерани, медики, прикордонники, курсанти Національної академії Сухопутних військ, нацгвардійці, поліціянти та рятувальники.

«Шахи – інтелігентний вид спорту, який об’єднує всіх. Навіть в окопах солдати й офіцери грають в шахи. Багато шахістів беруть сьогодні активну участь в обороні нашої країни. На жаль, у цій війні загинуло понад 30 наших колег-спортсменів. Тому сьогодні також разом будемо допомагати фронту», – сказав гросмейстер Адріян Михальчишин.

Співорганізатор заходу оголосив під час змагань збір коштів на закупівлю оптичного обладнання для військових. Пожертви можна було залишити у скриньці або переказати на цифровий рахунок.

Захід відвідали Максим Козицький та Павло Ткачук.

«Вдячний організаторам та всім учасникам турніру за це справжнє шахове свято, яке промовисто продемонструвало один із символів гри королів – гармонійне поєднання мистецтва і сили», – сказав начальник Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *