ОСТАННІ НОВИНИ

Нідерланди допоможуть Чехії закупити 800 тисяч снарядів для України

Маркіян Рой

|

Уряд Нідерландів виділяє Україні новий пакет військової допомоги, а також профінансує закупівлю артилерійських снарядів, які знайшла Чехія. Про це оголосило нідерландське Міністерство оборони, пише Європейська правда.

Згідно з повідомленням, Нідерланди передадуть Україні 14 надувних катерів з жорстким корпусом (RHIB), вісім воєнізованих річкових патрульних катерів і бойові катери CB90.

Також вони виділяють 250 мільйонів євро на чеську ініціативу щодо замовлення 800 тисяч артилерійських снарядів для України «в найкоротші терміни».

У нідерландському Міноборони нагадали, що станом на початок грудня 2023 року поставили Україні різні види боєприпасів, радіолокаційні системи і окремі види озброєння, як-то гвинтівки і кулемети.

На Мюнхенській безпековій конференції чеський президент Петр Павел заявив, що Чехія знайшла до 800 тисяч снарядів стандартного калібру НАТО, які може за кілька тижнів відправити в Україну, якщо отримає фінансування для доставки.

Нагадаємо, що 1 березня до Харкова прибув голова уряду Нідерландів Марк Рютте, який спільно з Володимиром Зеленським підписали двосторонню безпекову угоду.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *