ОСТАННІ НОВИНИ

Бельгія профінансує закупівлю снарядів, які для України знайшла Чехія

Наталя Дуляба

|

Бельгія виділяє 200 млн євро на закупівлю артилерійських снарядів, які для Збройних Сил України знайшла Чехія. Про це повідомив бельгійський прем’єр-міністр Александр де Кроо.

За словами високопосадовця, оскільки Бельгія профінансує на 200 млн євро чеську ініціативу, в Україну протягом наступних тижнів надійде більше боєприпасів.

«Ми ніколи не зможемо зрівнятися з тими жертвами, на які Україна йде щодня. Але ми можемо дати президенту Володимиру Зеленському те, що він просить, – більше зброї для захисту від російського агресора», – відзначив Александр де Кроо.

Зазначимо, що у середині лютого стало відомо, що Чехія знайшла для України ще 800 тисяч артилерійських снарядів. Втім на них потрібно знайти гроші.

Прем’єр Бельгії не уточнив, скільки саме вдасться придбати боєприпасів для ЗСУ за 200 млн євро, втім, ймовірно, йдеться не про всю кількість, про яку говорила Чехія.

Нагадаємо, замість обіцяного мільйона артилерійських снарядів ЄС у березні має поставити Україні лише 500 тисяч. Втім до кінця 2024 року ЗСУ обіцяють 1,1 мільйона боєприпасів.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснював, що причиною такої затримки є не відсутність політичної волі, а «жалюгідний стан оборонної промисловості» та «дуже багато бюрократії».

Нещодавно стало відомо, що Велика Британія вкладе 245 млн фунтів у закупівлю та виробництво артилерійських снарядів для України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *