ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки знову піднімали в небо авіацію через ракетну атаку на захід України

Наталя Дуляба

|

У неділю вдосвіта, 31 березня, Польща здійняла в небо свою авіацію через ракетну атаку, яку Росія здійснювала по території західних областей України. Про це йдеться в повідомленні Оперативного командування Збройних Сил Польщі.

Піднявши вдосвіта свої літаки в небо, Польща попередила громадян про підвищений рівень шуму, особливо в південно-східній частині країни.

«Спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана із завданням ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України. Розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, й Оперативне командування постійно моніторить ситуацію», – вказано у повідомленні.

О 07:58 польська авіація завершила свою роботу в небі й повернулась у штатний режим. При цьому у військовому командуванні наголосили, що, незважаючи на Великодню ніч, це була «чергова ніч підвищеної готовності польських систем та інтенсивної служби солдатів польської армії».

Нагадаємо, що це вже не вперше поляки піднімають свою авіацію під час масованих ракетних атак росіян по Україні. Під час останньої такої, 24 березня, коли рашисти били по західних областях, зокрема по Львівщині, російська ракета залетіла у повітряний простір Польщі.

Ракета ввійшла в польський простір поблизу міста Осердов (Люблінське воєводство) і пробула там 39 секунд. Варшава підіймала в повітря військову авіацію, проте ракету так і не збила.

Пізніше Польща заявила, що вимагатиме від РФ пояснень та закликало Росію «припинити терористичні повітряні атаки на жителів і територію України та закінчити війну». Проте російський посол проігнорував запрошення та не прибув на зустріч у Міністерство закордонних справ Польщі, де йому мали вручити ноту протесту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *