ОСТАННІ НОВИНИ

Макрон допустив відправку західних військ в Україну

Маркіян Рой

|

Президент Франції Емманюель Макрон допустив відправку західних військ до України у майбутньому, хоча наголосив, що наразі немає консенсусу серед союзників у цьому питанні. Про це повідомляє Європейська правда.

Макрон, виступаючи на пресконференції, сказав, що союзники зроблять «все необхідне, щоб Росія не змогла виграти цю війну». «Все можливе для досягнення цієї мети», – додав він, говорячи про форми підтримки, які будуть надані Україні.

У цьому контексті він зазначив, що відправку західних військ в Україну у майбутньому «не можна виключати», хоча підкреслив: «сьогодні немає консенсусу щодо офіційного, прийнятого і схваленого відправлення військ».

Макрон не став говорити більше про позицію Франції з цього питання, посилаючись на «стратегічну невизначеність».

«Я не буду знімати двозначність сьогоднішніх дебатів, називаючи імена. Я кажу, що це питання було підняте як один із варіантів», – додав він.

«Багато людей, які сьогодні кажуть: «Ніколи, ніколи», були тими самими людьми, які два роки тому казали: «Ніяких танків, ніяких літаків, ніяких ракет дальнього радіуса дії», – пояснив Макрон.

«Давайте матимемо смирення визнати, що ми часто відставали від графіка на шість-дванадцять місяців. Це і було метою сьогоднішньої дискусії: все можливо, якщо це корисно для досягнення нашої мети», – додав президент Франції.

До цього часу Франція ніколи не згадувала про варіант надсилання західних військ в Україну.

Відповідаючи на запитання після зустрічі в Єлисейському палаці, прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запевнив, що питання про відправку наземних військ не стояло на порядку денному.

Нагадаємо, що президент Франції Еммануель Макрон оголосив про «коаліцію» для надання Україні «ракет середньої та великої дальності та бомб».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *