ОСТАННІ НОВИНИ

В Естонії підтримали ідею Макрона щодо західних військ в Україні

Маркіян Рой

|

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що західні лідери не повинні виключати можливість введення сухопутних військ в Україну. Про це повідомляє Європейська правда.

Каллас зауважила, що лідери повинні обговорити всі можливості за зачиненими дверима, в тому числі те, що ще можна зробити, щоб допомогти Україні.

«Я думаю, що це також сигнали, які ми посилаємо Росії, що ми не виключаємо різні варіанти», – сказав Каллас.

«Тому що всі країни зрозуміли, що ми повинні зробити все, щоб Україна перемогла, а Росія програла цю війну», – додала вона.

Каллас висловила свою позицію через кілька днів після того, як президент Франції Емманюель Макрон викликав справжню бурю, натякнувши на таку можливість.

Слова Макрона викликали негативну реакцію з боку урядів країн-союзниць, лідери яких поспішили запевнити, що не будуть відправляти війська.

Нагадаємо, наприкінці лютого президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не можна виключати в майбутньому відправлення західних військ в Україну, хоча наголосив, що консенсусу між союзниками у цьому питанні поки немає.

За кілька днів після такої заяви Макрона міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне пояснив, що в України можуть направити французьких солдатів для допомоги, проте брати участь в бойових діях вони не будуть.

Додамо, що Еммануель Макрон також оголосив про створення «коаліції» для надання Україні ракет середньої і великої дальності, а також бомб.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи висловлювання французького лідера Еммануеля Макрона щодо гіпотетичної ймовірності введення в Україну західних військ, заявив, що будь-які ініціативи у світі, які посилюють Україну, є хорошими.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *